enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’de “Tamam” Paneli Gerçekleştirildi

Denizli’de “Tamam” Paneli Gerçekleştirildi
27.05.2018
A+
A-

Bugün Denizli Özdemir Düğün Salonunda 24 Haziran seçimleri öncesi “Hayırı Tamamlamak” paneli düzenlendi.

Panelde sanatçı Sevinç Eratalay türküleri ile katıldı. Bununla beraber panelde moderatör olarak TMMOB İl Koordinasyon üyesi Mehmet Sarıca, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş konuşmacı olarak katıldı. Panele Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da dinleyici olarak katıldı.

Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir mitingi dolayısıyla Denizli’ye gelemedi. Ancak bildiri yayınlayan Böke, “ OHAL kaldırılmalıdır. Kamu kaynaklarını heba edecek yasal düzenlemeler hızla yapılmalıdır. Güven arttırıcı söylemler arttırılırken, bu bir ekonomik komplodur, ekonomik saldırıdır söylemlerinden vazgeçilmelidir. Ekonominin rasyonel işleyişinin sağlanacağı, mülkiyet haklarının korunacağı teyit edilmelidir. Para politikası sadeleştirilmeli tek faiz politikasına geçilmeli ve para politikası işlevselliğini kazanmalıdır” mesajını verdi.

Melike Basmacı paneldeki konuşmasına; “Bizim aramıza nifak tohumları soktular. Neden mi? Çok kolay parçalayabilmek için. Maalesef ülkemize 16 yıldır öyle bir karanlık bulut çöktü ki artık her değerimizi kaybediyoruz” sözleriyle başladı.

Şeker Fabrikalarına değindi; “ Aslında bir fabrika kurmamış bir yaşam tarzı kurmuş, bir yaşam örneği kurmuş. Şeker Fabrikasının içerisindeki sosyal tesislerde evlenmeyi, okumayı, çalışmayı, birlikte hareket edebilmeyi öğretmiş. Mesela ilk sinema Uşak Şeker Fabrikası’ndaymış. İki tane alternatif bırakıyorsunuz şimdi oralarda yaşayan insanalara. O insan yiyecek, giyinecek ve diyorsunuz ki: ‘Ya dağa çık ya da göç’ çünkü koca şehirde başka hiçbir fabrika yok. 16 yıldır hükümetin yapmaya çalıştığı şey, maalesef aç bırakarak, bizleri bölüp parçalamak” dedi.

581 Milyar Dolar Sadece Betona Gömülmüşüz

581 milyar dolar ne demek biliyor musunuz? Bu ülkede tek bir işsizin kalmaması demek. Üretime hep birlikte devam edebilmek demek. Baktığınızda hiçbir fabrika açmamış iktidarı 581 milyar doları betona gömmesi bu ülkeyi üretimden alması demek.

Şehir Hastaneleri Devletin Kendi Vatandaşını Hasta Etmesi Demek

Basmacı, şehir hastaneleri ile ilgili, “Şehir hastaneleri demek insanların bilinçli olarak hasta edilmesi demek. Bir devlet düşünün kendi vatandaşını hasta edip üstünden para kazanmak için sistem kursun. Şehir hastaneleri şu demek: ‘Ben sana hasta garanti ediyorum. Günlük doluluk oranın %70’in altında olursa ben devlet olarak sana o parayı ödeyeceğim’ demek. Demek ki kendi vatandaşını hasta etmek zorundaki devlet bu parayı ödemesin” dedi.

Basmacı sözlerine, “Tamam diyeceğiz ki yarın çocuklarımızın yüzüne bakabilelim. IMF’ye borcumuz yok deniyor. Bizim IMF’ye ülke olarak 453 milyar dolar borcumuz var. Çünkü biz her şeyi ithal ediyoruz. İthalatımız Dolarla, ihracatımız Euro’yla.  Denizli’de %64 ihracat var iken; %70’in üstünde de ithalat var. Biz üretmeyen sadece montaj yapan, taşeron bir ülke haline getirildik. Biz uçak üretmiyoruz, arabaların sadece montajını yapıyoruz. Hadi bunları geçelim. Biz mercimek, nohut, et, saman üretemiyoruz” diye devam etti.

55 Milyar Dolar Cari Açığımız Var

Borçlara değinen Basmacı, “Devletimizin içerideki insana da borcu var. Devletin her şeyi satıldı. Mesela limanlar satıldı. Limanları sattık ama Cibuti denen yerde Zeybekci’nin imzasıyla bir liman kuruldu. Üstelik o kadar enteresan ki Mısırla Suudi Arabistan arasında off- shore adası. Mann Adası gibi. Kendi limanlarımızı satarken, gidiyoruz bir off- shore adasında liman kuruyoruz” dedi.

“Ekonomik Sıkıntının En Büyük Nedeni Adaletsizlik”

Doların artışına değinen Basmacı, “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntının en büyük nedeni adaletsizliğin olması. Dolar hiçbir ülkede artmazken bizim ülkemizde artıyor. Bunun nedeni Avrupalı yatırımcılar bizim ülkemize güvenip yatırım yapmıyorlar” dedi.

Bir An Önce Tamam Demezsek Hiçbir Şey Kalmayacak

Basmacı, “Ülkemizde kayıtsız 5 milyon çocuk var. Yani 5 milyon çocuğun hangisi okuyor, hangisi çalışıyor, hem çalışıp hem okuyor mu kayıtsız. Buna rağmen ülkemizde genç işsiz oranı%7’lerde. Bir an önce ‘Tamam’ demezsek ileriye dönük hiçbir şey kalmayacak” dedi.

Her Şey Yolunda Gidiyor

Sayın İnce’nin mitinglerine birlikte gidiyoruz, mitingde kadın olması adına bende ona eşlik ediyorum. Çok güzel anketler geliyor şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu %39- 42 arasında. Artık o kadar kemİkleşmiş ki gidemiyor. Düşünün herkesin canını yaktı. KHK’larla insanları hapise attı. OHAL’le canımızı okudu. Herkesin canına tak etti. O yüzden her şey yolunda gidiyor.

“Neden Milletvekili Adayı Değilim?”

24 Haziran seçimlerinde aday olmayan Basmacı, neden aday olmadığını, “Ön seçim olmadığı için aday değilim. İnsanlar prensipleri için ve kalplerinin götürdüğü yol doğrultusunda giderler. Ben bu yüzden aday olmadım ama şunu çok iyi biliyorum Deniz Gezmiş, Mahir Çayan da milletvekili değildi ama bir an bir saniye bile idealleri için, ülkesi için gözünü kırpmadan canını vermekten imtina etmediler. Makamlar, mevkiler geçer ben buradayım” sözleriyle açıkladı.

Ardından konuşma yapan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Erzurum’da yaptığı miting hakkında açıklama yaparak, “Mitinge Erdoğan geç başladı. Sloganları ise, ‘Vakit Türkiye Vakti’ olmuş. Bence artık vakit, ‘Tamam’ vakti. Biz siyasal islamı yeneceğiz. Biz bunları, Gezi’de Ali İsmail Korkmaz’da, Berkin Elvan’da, ‘Seni Başkan Yaptırmayacağız’da, Adalet Yürüyüşü’nde yendik aslında ama sonunu getiremedik. Ancak 24 Haziran’da bunu tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.