enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Denizli’de Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıldönümü Kutlandı

Denizli’de Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıldönümü Kutlandı
10.04.2018
A+
A-

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıldönümü kutlama törenleri Denizli’de gerçekleştirildi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıldönümü kutlama törenleri kapsamında bugün Denizli Emniyet mensupları, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,Merkezfendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve protokol üyeleri Valilik önündeki Atatürk Antına çelenk bıraktı.

Törende Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Konuşma gerçekleştiren Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir;”Şanla ve şerefle,köklü tecrübesi ile çağın değişen şartlarını takip eden gelişimci anlayışla ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan 10 Nisan 1845 yılında kurularak 172 yıllık maziyi geride bırakan teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.Bizleri yalnız bırakmayan sizlere teşekkürlerimi sunarım.

Teşkilatımız adalet,eşitlik,sabır ve hoşgörü çerçevesinde desteğini milletten,yetkisini ise yasalardan alan her zaman demokratik ve hukuk kuralları içerisinde gece gündüz demeden görevini yerine getirme gayreti içerisindedir.Bireylerin güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması çağdaş devletin temel amaçlarındandır.Huzurun ve güvenliğin bulunmadığı ortamda demokrasinin yerleşmesi,hükümet otoritesine saygı duyulması temel hak ve özgürlüklerin kullanılması beklenemez.Demokrasinin işlerliği,özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesi ile sağlanabilir.

”Polis halk için vardır”

Devletin öncelikli görevinin vatandaşın huzur ve güvenli bir şekilde hayatlarını sağlamak olduğunuçok iyi biliyoruz. Ülkemizde huzur ve güvenin sağlanmasında emniyet mensuplarımızın demokratik hukuk kuralları çerçevesinde görev yapmalarının yanı sıra eğitime ve mordernizasyona verilen önemin rolü oldukça büyüktür. Polis halk için vardır. Huzur,güvenlik,birlik,düzen ve asayişin sağlanmasında emniyet mensuplarımız gece gündüz demeden çalışmaktadırlar. Ancak bu huzurun sağlanmasında halkımızın desteğide büyük önem taşımaktadır.Polise verilecek destek ve yardım ile suçluları bulmak, yakalamak ve adalete teslim etmek aynı zamanda suç işleyenlere fırsat vermemek daha kolay olacaktır. İşte bu suç öncesi önleyici hizmetler görevi ise bizim ve halkımız arasında kurulmuş olan güven ve destekten güç alacaktır.

”Kendinizden çok halk için yaşıyorsunuz”

Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak gösterdiğimiz çabalarımıza her daim destek olan başta kurumlarımıza,halkımıza binlerce teşekkür ediyoruz.Sevgili meslektaşlarım üstlenmiş olduğunuz zor fakat son derece şerefli görevinizi kanunların size vermiş olduğu yetkileri kullanarak, Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda ifaa etme mecburiyetini her zaman kalbinizde yaşatınız ve hissediniz. Halka hizmet etmenin, Hak’a hizmet etmek kadar kutsal bir görev olduğunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Suçla mücadelenizin başarısının halkla olan ilişkinizle doğru orantılı olduğunu ve sokaktaki vatandaşın devleti sizde gördüğünü hatırlayınız. Kendinizden çok halk için yaşıyorsunuz yaşamaya da devam ediniz.Bu sizin en kıymetli görevinizdir.Sizlerle çalışmaktan duyduğum mutluluğu tekrar ifade ediyorum. Görevi uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetler, kahraman gazilerimizi şükranla anar, siz değerli meslektaşlarıma ve ailelerine şükranlarımı sunarım.”dedi.

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in konuşmasının ardından Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi. 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıldönümü programı kapsamında Denizli Asri Mezarlıkta şehitlerin mezarlığı ziyaret edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.