enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Denizlili Eğitimci Prag’da Türk Bayrağını Dalgalandırdı

Denizlili Eğitimci Prag’da Türk Bayrağını Dalgalandırdı
07.08.2017
A+
A-

Geleneksel olarak 1929 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslar Arası Montessori kongresine ilk kez Türkiye’den bir eğitimci katıldı. Bu sene Prag’da gerçekleşen kongreye Denizli’den Özel Dünya Çocukları Anaokulu Kurucu Müdürü Gülbeyaz Kanber katılarak, kongrede Türk Bayrağı’nın da katılımcı ülkeler arasına girmesini sağladı.

Kongre’nin amacı ise insanlık için daha aydınlık bir gelecek oluşturmak olarak tanımlandı.   

Kongrede Türkiye’de Var

Özel Dünya Çocukları Anaokulu Kurucu Müdürü Gülbeyaz Kanber

Özel Dünya Çocukları Anaokulu Kurucu Müdürü Gülbeyaz Kanber

1929 yılından bu yana belirli aralıklarla gerçekleşen kongreye ilk defa Türkiye’den eğitimciler katıldı. Denizli’de faaliyet gösteren Özel Dünya Çocukları Anaokulu Kurucu Müdürü Gülbeyaz Kanber kongreye katılarak Türk Bayrağı’nın kongrede dalgalandırdı.

Montessori Ülkemize Çok Faydalı Olacak

Denizlidedahaber.com’a kongre ile ilgili bilgi veren Eğitimci Gülbeyaz Kanber, kongrenin kendileri açısından çok verimli geçtiğini dile getirdi. Montessori eğitim modelini Türkiye’de yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Kanber, “uluslararası kongrenin bir parçası olmak bizi gerçekten mutlu etti. Üstelik ülkemizden ilke kez katılımcılar olmamız, bayrağımızı ve ülkemizi bu uluslararası platformda temsil etmek bizlere motivasyon sağladı. Bizler Montessori eğitim modelinin Türkiye’de uygulanabileceğini ve ülkemiz adına da çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Uzun zamandır bu eğitim modelinin uygulanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bundan sonra da hem ülkemizde hem de yurt dışında bu gibi platformlarda gelecek nesillerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kongrede Önemli İsimler

Prag’da Düzenlenen kongrede 3 kez Nobel ödülü kazanan Scilla Elworthy Nobel, uluslar arası Montessori derneği başkanı Philip D. O’Brien, Virginya Üniversitesinden Ph.d Angline Lillard, Montessori Eğitimcisi Kathy Minardi, bir önceki Montessori Derneği Başkanı ve UNICEF başkan yardımcısı Andre Robertfroid,  Avustralya’dan yazar Paul Gilding, Çocuk doktoru Steve Hughes gibi bir çok önemli isimler konuşmacı olarak yer aldılar.

Tayland’da da Türk Bayrağı Olacak

Prag’da gerçekleşen kongrenin ardından bir sonraki kongrenin Tayland’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye temsilcileri Tayland’daki kongreye katılmasalar bile katılımcı olarak Türk Bayrağı Tayland’da da dalgalanacak.

Kongre Hakkında

Geleneksel olarak ilk kez 1929 yılında Dr. Maria Montessori tarafından başlatıldı. Daha önce 27 kez gerçekleştirilen kongrenin 28.si Prag’da Uluslararası Montessori Kongresi ismi ile gerçekleşti. Kongreye akademisyenler, okul kurucuları ve müdürleri, öğretmenler ve eğitmenler ve montessori eğitim almış gençler katıldı. Kongreye 71 ülkeden bin sekiz yüz kişi katılım gösterdi.

Kongre’den Mesajlar

Kongre’de ”Dünyayı daha güçlü, daha barış içerisinde yaşanabilir,  ekolojik dengeleri koruyarak, doğaya ve insanların birbirlerine karşı daha anlayışlı ve daha eşit, daha birbirlerini kabul edebilir, insanlık için daha aydınlık bir gelecek oluşturmak” amaçlanıyor.

Ayrıca kongrede çocukların Potansiyelleri evde ve okulda sevgi ile beslenirse, çevresine ve toplumdaki bütün bireylere, bütün insanlığı seveceğine vurgu yapıldı.

Kongrede bulunan 18 farklı ülkelerden gelen orta okul grubunun şu sözü paylaşıldı. ”Biz şu anda “Dünya’nın yüzde 50 nüfusu olabiliriz fakat geleceğin yüzde yüzü bizleriz”

Bir Sonraki Kongre Tayland'da olacak

Bir Sonraki Kongre Tayland’da Olacak

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.