enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli’nin gururu oldular

Denizli’nin gururu oldular
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Çevreci Tesis Ödülleri” kapsamında Denizli’den 5 tesis ödül aldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği,  çevreye ve insan sağlığına duyarlı tesisleri ödüllendirmeyi bu yıl da sürdürdü. “Herkes İçin Sağlık” temasıyla çalışan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevreci Tesis Ödül Töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, birlik üyesi kentlerde faaliyet gösteren 5’i Denizli’den olmak üzere toplam 40 tesise ödül verdi. Ödül alma kriterlerini yerine getiren ve Denizli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tespit edilen Denizlili firmalar şöyle: “AGE Denizli Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş.(Sarayköy Şubesi), Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Atom Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş., Denizli Çimento Sanayi Türk A.Ş. ve İlmor Kimya ve Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.”dedi.

Ödül kriterleri

Denizli’den ödül alan tesislerin belirli kriterlere göre – Denizli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde – tespit edildiğini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kapukıran, “Çevre izin ve lisans belgeleri geçerli olan, 2 yıl içinde çevre cezası almayan, büyükşehir ile illerde 1. sınıf, ilçelerde ise 2. ve 3. sınıf GSM ruhsatına sahip olan firmalar öne çıkarıldı. Ödül verilecek tesisler belirlenirken ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ olan firmaların çevreyle ilgili sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiş olmalarına dikkat edildi. Enerji kaynağı tercihini yenilebilir enerji kaynağı kullanan ve enerji verimliliği konusunda yatırım veya teknoloji değişikliğine giden ayrıca atık minimizasyonu ve geri dönüşüm/geri kazanım konusunda çalışmalar yapan tesisler öncelikli olarak değerlendirildi”  diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.