enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

DENİZLİ’NİN KANGRENE DÖNEN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

DENİZLİ’NİN KANGRENE DÖNEN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR
A+
A-

Şehir girişinde çirkin görüntüsüyle dikkat çeken ve “Kibrit Kutusu” olarak anılan 42 yıllık binayı ortadan kaldıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen ve mal sahipleri dahil herkesin bir an önce yıkılmasını istediği Üçgen Çarşısı’nın yıkım çalışmasında sona geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, şehir girişinde çirkin görüntüsüyle dikkat çeken ve “Kibrit Kutusu” olarak anılan 42 yıllık binayı ortadan kaldırmasının ardından, kent girişindeki köhne yapısıyla herkesin bir an önce yıkılmasını istediği 650 işyerine sahip Üçgen Çarşısı’nın yıkımında son aşamaya geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın geçtiğimiz yıl sonunda başlattığı yıkım çalışmaları kapsamında 650 işyerine sahip 3 bloklu yapıda, tek bina iskeleti kaldı. 1980’li yıllarda yapıldıktan sonra bir türlü istenilen verim alınamayan çarşıdaki yıkım çalışmalarının kısa süre sonra tamamlanacağı kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçtiğimiz yıl ortadan kaldırdıkları “Kibrit Kutusu” adıyla anılan binanın negatif anlamda Denizli’nin simgesi olduğunu hatırlattı.

 

“Cenazenin kalkması gerekiyordu”

 

Kibrit Kutusu binanın kalkmasıyla hem görüntü hem de trafik anlamında bölgenin rahatladığını söyleyen Başkan Osman Zolan, bunun yanında 5’te 1’i kullanılmayan, mal sahiplerinin dahi yıkılmasını istediği Üçgen Çarşısı’nın da yıkımında son aşamaya geldiklerini ifade etti. Üçgen Çarşısı’nı cenazeye benzeten ve bu cenazenin bir an önce kalkması gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Mal sahibi kardeşlerimizle yaptığımız toplantılara katılanların tamamı bu enkazın kaldırılması gerektiği noktasında hemfikir oldu. Biz de hukuki anlamda yaptığımız girişimlerimizle hem vatandaşlarımızın önünü açtık hem de şehrimizi bu enkazdan kurtardık. Kangrene dönmüş, ‘yapılamaz’ denilen tüm sorunları Allah’ın izniyle çözüyoruz.”

 

“Vatandaşlarımızın destekleri bize güç veriyor”

 

Vatandaşların desteklerinin kendilerine güç verdiğini işaret eden Başkan Osman Zolan, “Üçgen Çarşısı’nın bulunduğu bölgenin vatandaşlara ait olduğunu kaydederek, “Burada yeni bir şey olsun istiyoruz. Mal sahibi kardeşlerim bir araya gelip ortak bir karar alırsa biz de üzerimize düşen desteği vereceğiz” diye konuştu.

 

Kibrit Kutusu bina

 

Yapımına 1974 yılında başlayan ve çirkin görüntüsüyle “Kibrit Kutusu” olarak anılan binanın  Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırması 3 yıl sürdü. 12 konut ve 12 işyerinden oluşan ve 24 tapu sahibinin olduğu 42 yıllık binanın yıkımı 2017 yılının başında tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali yanında bulunan bina depremsellik anlamında da olumsuz bir algı yaratırken, köhne yapının kaldırılmasıyla bölge trafiği de rahatladı.

 

Üçgen Çarşısı

 

Denizli’de 1980’li yıllarda büyük umutlarla yapılan ancak bir türlü istenilen verim alınmayan Üçgen Çarşısı, 30 bin metrekare alana kuruldu. 3 blok ve 650 işyerine sahip yapının 1000 dolayında hak sahibi bulunduğu öğrenilirken, kentin imajını sarsan ve negatif algı getiren Üçgen Çarşısı güvenlik anlamında da bölgeye sıkıntı veriyordu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.