enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5191
EURO
34,7972
ALTIN
2.420,37
BIST
9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Develer Kortejde Boy Gösterdi

Develer Kortejde Boy Gösterdi
24.02.2018
A+
A-

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşi Şenlikleri öncesi bugün Bayramyeri Meydanı’ndan 15 Temmuz Şehitleri Deliklıçınar Meydanı’na kadar kortaj yürüyüşü düzenlendi. 25 Şubat (yarın)  Pazar günü Albayrak Geleneksel Türk Sporları Kompleksi’nde yapılacak şenlik saat 10:00’da başlayacak. Kupa için kıyasıya mücadele edecek develer ise 13:00’da boy gösterecek.

Kortej yürüyüşü öncesinde konuşan Denizlispor yöneticisi ve Deveci Mehmet Uz, “Bu sene 3.’sü gerçekleştirilecek olan Denizli’de yapılacak. Bugün Bayramyeri Meydanından çınara deve güreşlerini tanıtmak amacıyla  kortej yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Deve  güreşleri meşakkatli bir iş. Bu güreşler için yaz aylarından bu yana  hazırlanıyoruz. Yaklaşık 20 ilden 200 deve bu organizasyon için geldi. Bu illerin arasında Çanakkale, Muğla, İzmir, Aydın gibi illerimizi sayabilirim. Şuna değinmeden geçemeyeceğim; Denizli Büyükşehir Belediyemizin ve Başkanımız Osman Zolan’ın bu konuda büyük destekleri var. Bu destekler sayesinden Türkiye’nin deve güreşi sahalarından biri Denizli’de bulunuyor. Buradan ayrıca şunu belirtmeliyim ki; deve güreşlerinde, develerin ağzına taktığımız korumalıklar iledevelerin birbirlerine zarar vermesini engelliyoruz. Bu güreşlerin diğer hayvanların güreşleriyle karıştırılmaması gerektiği konusunun altını çizmek isterim. Yıllardır insanlarımız ilgiyle izlediği ve biz devecilerin aşık olduğu bu organizasyon için yarın tüm Denizlilileri bekliyoruz” dedi.

Denizlililer Büyük İlgi gösterdi

Mehmet Uz’un açıklamalarının ardından Deveciler ve adeta aşık oldukları develer Bayramyeri Meydanı’ndan 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanına yürüyüş gerçekleştirdiler. Develerle caddelerden yürüyüşe Denizlili vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çektikleri fotoğraflar ve videolarla anı ölümsüzleştirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.