enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

DOD, Kahvaltıda Buluştu

DOD, Kahvaltıda Buluştu
08.01.2018
A+
A-

Denizli Otizm Derneği (DOD) üyeleri ve gönüllüleri yeni yılın ilk pazar kahvaltısında otizm dostlarıyla buluştu.  Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün de katıldığı kahvaltıya STÖ temsilcileri de büyük ilgi gösterdi.

Denizli Otizm Derneği tarafından yeni yılın ilk pazar gününde Saki Restoran’da gerçekleştirilen kahvaltıda otizmli çocuk aileleri ile otizm dostları bir araya geldi. Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün de katıldığı kahvaltıya sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Katılım yelpazesi çok geniş oldu

Kahvaltıya katılanlar arasında DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, DESİAD ve DENİB YKÜ Bekir Serdar Mutlubaş, Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Uğur Didin, Özel Çocukları Kuruma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar, Denizli Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Yücel Çakmak, Türk Kadınlar Birliği Denizli Şube Başkanı Berrin Şengün, DSO Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu, Denizli Valiliği AB Proje Koordinatörü Murat Urhan, PAÜ Çocuk Psikiyatristi Yrd. Doç. Dr. Ömer Başay, Özel Eğitimciler Derneği Denizli Şubesi Üyeleri ve DEGİAD üyeleri vardı.

Yeni yılda ayrımcılık son bulsun

Denizli’deki otizm dostu birey sayısının her geçen gün artmasından memnuniyet duyduklarını belirten DOD Başkanı Dudu Karaman Dinç, kahvaltıya katılan herkese çok teşekkür etti. Karaman Dinç sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Otizmli çocukların ve ailelerinin toplumla entegrasyonunun sağlanması için çalışmalarımız bu yıl da aralıksız devam edecek. Gönüllü ağımızın her geçen gün gelişmesinden mutluluk duyuyoruz. Bazı kazanımlar olmasına rağmen ne yazık ki 2017 yılı otizmli bireyler ve aileleri açısından oldukça zorlu geçti. Eğitim, spor ve sosyal yaşam başta olmak üzer her alanda ayrımcılıklar sürdü. Otizm Eylem Planı’nın resmi gazetede yayınlanmasının etkilerini gündelik hayatta henüz göremedik. Bu yıl boyunca ülke çapında ve ilimizde Otizm Eylem Planı’nın hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız. Ayrımcılığın son bulduğu, bütün engel gruplarındaki bireylerin hayata eşit ve onurlu katılımı yolunda önemli adımların atıldığı  bir yıl olmasını dileriz.’’

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.