enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5093
EURO
34,9923
ALTIN
2.436,25
BIST
9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

DSİ 15 Yılda Denizli’ye Neler Yaptı?

DSİ 15 Yılda Denizli’ye Neler Yaptı?
06.04.2018
A+
A-

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Denizli’ye ilinde son 15 yılda birçok yatırımlara imza attı. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 15 yılda Denizli’de 14 baraj ve 8 gölet inşa edildi.

 Hedeflere Ulaşmak İçin Çabalıyoruz

 DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’ DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.

 Hizmete Aldığımız 14 Baraj ve 8 Gölet…

Denizli’de su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirerek vatandaşların istifadesine sunulduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU,’ Son 15 yılda Denizli’de tamamladığımız 14 baraj ve 8 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük.Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkemizin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kWh enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır.

İnşaatı Devam Eden 4 Baraj ve 5 Gölet…

Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Denizli’de kalkınmayı hızlandıracak, il’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 4 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz.’dedi.

Denizli’de Bütün Münbit Arazileri Sulayacağız

Son 15 yılda inşa edilen sulama projeleri ile 828.298 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığının altını çizen Genel Müdür ACU, ‘Böylece Denizli’de ziraatı bir adım daha ileri taşıdık ve çiftçilerimize yıllık 911 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Sulamaya açtığımız bu alanın haricinde 14 sulama tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 109.039 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız. ‘dedi..

Denizli’nin 2050 Yılı İçmesuyu İhtiyacını Şimdiden Karşılayacağız…

Denizli şehir merkezi ve civar yerleşelim yerlerinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajının inşa edildiğini belirten ACU, ’Şimdi de 55 km’lik isle hattı ve modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. İsale hattının inşaat çalışmaları devam ediyor. İçmesuyu arıtma tesisinin ise ihalesini yaptık yakında inşaatına inşallah başlayacağız. ‘dedi.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…

Denizli ilinde taşkınları korumak için yoğun çalışma yürütüldüğünü ifade eden DSİ Genel Müdürü ACU, ‘Son 15 yılda inşa ettiğimiz 81 adet taşkın koruma tesisi ile Denizli şehir merkezi,
89 yerleşim yeri ve 104.680 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatı devam etmektedir. ‘dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.