enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5882
EURO
34,7930
ALTIN
2.505,87
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

DTB’de Ceviz Proje’nin Seyri Değerlendirildi

Denizli Ticaret Borsası toplantı salonunda Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası’nın ortaklaşa yürüttüğü “Ceviz Üretim Alanlarının Geliştirilmesi Projesi” değerlendirildi.

DTB’de Ceviz Proje’nin Seyri Değerlendirildi

Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Tarım İlçe Müdürlerinin katıldığı toplantıda Ceviz Projesinin mevcut durumu ve ilerili aşamalarda neler yapılması gerekildiği konuşuldu.

“İthalatımız 154 Milyon Dolar”

Toplantıda söz alan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili neden böyle bir projeye başlandığı hakkında bilgiler aktardı. Dünya ceviz üretimi hakkında bilgiler veren Başkan Tefenlili Türkiye’nin ceviz arazisi bakımında 3. sırada olduğunu, üretim bakımından 4. sırada olduğunu vurguladı. Başkan Tefenlili üretimde üst sıralarda yer almamıza rağmen ülkemizin ceviz ithalatçısı bir ülke olduğuna dikkat çekti. Yıllık ceviz ithalatının 154 milyon dolar olduğunu ifade eden Başkan Tefenlili, “İtalya’dan sonra dünyada cevize ithalatına en çok para harcayan ülkeyiz. Topraklarımız ceviz üretimine son derece uygun. Biz paydaşlarımızla birlikte neden paramızı ithalata harcayalım diye düşündük ve bu güzel projeyi başlattık. Vatandaşlarımızın da projeye yoğun ilgi göstermesi ne kadar doğru bir yolda olduğumuz en büyük kanıtıdır. Proje kapsamında 500 bin ceviz fidanını toprakla buluşturmayı amaçladık. Görüyoruz ki bu sayıların çok daha üstüne çıkacağız. Toprakla buluşan fidanlarımız verime geçtiğinde ithalatımız 50 milyonda dolar daha azalacak. Ülke ekonomimize ciddi bir katkı sağlamakla birlikte çiftçilerimize, vatandaşlarımıza ek gelir sağlamış olacağız. Topraklarımızdan elde ettiğimiz verim artacak” dedi.

Başkan Tefenlili’nin konuşmasından sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkili personelleri proje süresince yapılan çalışmalar, fidan temininde dikkat edilen hususlar konularında bilgiler aktardı. Dağıtılan fidanların takibinin sıkı yapıldığını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilisi “İlçe müdürlüklerimiz konuyu yakından takip ediyor. Fidanı dağıttık, bitti diye bir şey yok. Fidanların dikimini, bakım yapılıp yapılmadığını, takip ediyoruz. Çiftçilerimize sürekli eğitimler veriyoruz, önemli mevsimler olaylarda onları bilgilendiriyoruz” dedi.

Dağıtım yapılan ilçelerden sürekli olumlu geri dönüş alındığını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Biz de böyle bir projenin içerisinde yer almaktan gurur duyuyoruz. İşçilerimizle ve araçlarımızla tüm ilçelerdeki dağıtıma katkı sağlıyoruz. Proje sonunda Denizlimizin ve ülkemizin büyük kazanımları olacak” dedi.

Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren Denizli Valisi Hasan Karahan “Projeyi yürüten, takip eden tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Sahada, ilçelerde görevli olan arkadaşlarımızın özverili çalışmalarını yakından takip ediyoruz, bundan sonraki süreçte işimizi daha sıkı tutup dikilen fidanlardan maksimum verimin alınması için üstümüze düşen görevi yapacağız” dedi.

Vali Karahan’ın konuşmasından sonra projenin ileriki aşamalarında ne gibi çalışmalar yapılacağı konuşuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.