enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Yaratıcı Sergi

Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Yaratıcı Sergi
14.05.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen materyal sergisi, katılımcılar ve ilköğretim öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı, birinci ve ikinci katlarda düzenlenen serginin açılışına; Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Serginin açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Erdinç Duru, bu serginin en önemli noktasının öğrenciler ve öğretmen adaylarını bir araya getirdiği bir platform olduğunu ifade ederken, serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm akademisyenlere ve öğrencilere hazırladıkları çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

4-15 yaş aralığındaki çocuklara somuttan soyuta ilkesiyle

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersi kapsamında öğrencilerin hazırladığı çalışmalardan oluşan materyal sergisi hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Sınıf Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sarıtaş, okul öncesinden ilköğretim son sınıfa kadar bütün derslere ait farklı konulardan oluşan ve 4-15 yaş aralığındaki çocuklara somuttan soyuta ilkesiyle eğitim verilmesi amaçlanarak hazırlanan çalışmalardan oluştuğunu belirtti.

Müzik Eğitimi Dersi kapsamında sergide yer alan çalışmalar hakkında bilgi veren Temel Eğitim Sınıf Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esin Turan Güllaç, ilkokul öğretmen adayının müzik dersinin işleyişine yönelik, somuttan soyuta, basitten karmaşığa, öğretirken eğlendiren uygulamaların yer aldığı müziğe ilişkin materyal çalışmaların olduğunu söyledi.

Kavram haritası yöntemi

Serginin amacının eğitimi desteklemek, eğitimde somuttan soyuta giden süreci anlamak, kavramlar arasında doğru ilişki kurmak olduğunu söyleyen Resim-İş Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnce, hazırlanan sergide Resim-İş Bölümü öğrencileri ve öğretmen adaylarının eser analizlerine yönelik, kavram haritası yönteminden yararlanarak eserin alt metnini görselleştirebilmek adına hazırladığı çalışmaların da yer aldığını ifade etti.

Matematik ve Fen Bilgisi Eğitimi bölümü, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Temel Eğitim Bölümü ve Güzel Sanatlar Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü gibi bölümlerde eğitim alan öğrencilerin materyal dersi kapsamında hazırladığı, çeşitli malzemelerden yapılmış öğretici materyaller, el işi tasarımlar, bilgisayar destekli cihazlar gibi farklı çalışmalar ve faaliyetlerin yer aldığı sergi, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde15 Mayıs tarihine kadar sergilenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.