enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5663
EURO
34,8269
ALTIN
2.433,30
BIST
9.701,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Ekim Ayı İhracat Rakamları Açıklandı,Rekor

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, ekim ayı ihracat rakamları açıklandı. İhracatımızın, 2018 yılı için belirlenen “İhracatta Rekorlar Yılı” başlığına uyumlu bir şekilde ilerlediğine görüldü. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Ekim Ayı İhracat Rakamları Açıklandı,Rekor
01.11.2018
A+
A-

Ekim ayında ülke ihracatı yüzde 13,1 artarak 15,7 milyar USD oldu. Bu rakamın, Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık rakamı olarak kayıtlara geçtiğini ve yeni bir rekora atıldı. Ocak-Ekim döneminde ise, ülke ihracatı yüzde 7,6 artarak 138,8 milyar USD’ye ulaştı ve yıl sonu hedeflerine bir adım daha yaklaştı.

DENİZLİ’NİN İHRACATA KATKISI DEVAM EDİYOR

Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracat, Ekim ayında yüzde 1 artarak 224 milyon USD olarak gerçekleşti. Yılın ilk on ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 5,2 yükselişle 2 milyar 120 milyon USD’ye ulaştı.

TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının Ekim ayında yüzde 4,8 arttığını ve 295 milyon USD olduğunu görüldü. Ocak-Ekim aylarını kapsayan dönemde ise, Denizli ihracatı yüzde 13,3 artış ile 2,8 milyar USD’yi aştı.

Ekim ayında hem DENİB hem de Denizli ihracatının ulaştığı değerleri incelediğinde, Ekim ayının en yüksek ihracat yapılan aylardan biri olduğunu ve Denizli’nin ülke ihracatına katkısını geride bırakılan ayda da güçlü bir şekilde devam ettirdiğini belirlendi.

İSTANBUL HAVALİMANI İHRACATI OLUMLU ETKİLEYECEK

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu dünyanın en büyük havalimanının ekonomiye olumlu etki yapacağına değinirken;”Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yılını coşkuyla kutladığımız 29 Ekim 2018 günü, yeni havalimanımız açıldı ve ihracat ailesi olarak heyecanımız biraz daha arttı.Biliyoruz ki, ihracatta en önemli kriterlerden biri de ürünü zamanında teslim edebilmek… İstanbul Havalimanı’nın 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesiyle daha fazla ürün dünyanın farklı noktalarına ulaştırılacak.Bu sayede; ihracatçılarımızın önemli bir rekabetçi güç kazanacağı, İstanbul Havalimanı’nın ihracatta yeni rekorları da beraberinde getireceği ve artan ihracat rakamlarımıza son derece olumlu katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.