enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Engelliler Meclisi’nden 21 Mart Açıklaması

Engelliler Meclisi’nden 21 Mart Açıklaması
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Engelliler Meclis Başkanı Sevil Güngör, “Down sendromu hastalık değil farklılıktır” dedi.

 

Denizli Büyükşehri Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ve Yürütme Kurulu üyeleri 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. 10 Kasım 2011 tarihinde Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla 21 Mart’ın Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak tanımlandığını belirten Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak, tüm engelli gruplarımızın özel ve farkındalık günlerinde yanlarında olduğumuzu belirtebilmek adına çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.  7-14 Ocak Beyaz Baston Farkındalık Günü’nde görme engelli arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık. 21 Mart’taki bu özel günümüzde de yine arkadaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

6. Hisleri Çok Kuvvetli

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin her zaman engellilerin yanında olduğunu ifade eden Güngör, “Down sendromu bir eksiklik ya da hastalık değil farklılıktır. İnsanlarda 46 kromozom bulunmaktadır. Down sendromlu bireylerde ise kromozomun 47 olduğu ve bölünürken dağılmadığı gözlenmektedir. 6 hisleri çok kuvvetlidir, öğrendiklerini kesinlikle unutmazlar, kin nefret beslemezler, hisleri hassastır” dedi.

Down sendromlu annesi ve Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Hatice Şahin ise, down sendromunun bir farklılık olduğunu vurgulayarak, “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın down sendromlulara ve ailelerine verdiği destek bizler için çok önemli. 2015 yılında açılan Down Kafe ile çocuklarımız sosyalleşmenin yanı sıra ailelerine de katkı sağlamaktadır. Denizli halkını Down Kafe’ye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.