enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3218
EURO
35,0717
ALTIN
2.279,78
BIST
9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Ertemur’dan Önerge Reddine Tepki

Ertemur’dan Önerge Reddine Tepki
16.03.2018
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin trafiği rahatlatmak adına tam gün otopark ücretini 1 TL yapmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubu da, aynı uygulamanın Denizli’de yapılması için önerge verdi. CHP’nin önergesi, gündeme alınmadan AK Parti ve MHP’nin oylarıyla ret edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin trafik yoğunluğunu azaltmak, otopark kullanımını teşvik etmek için aldığı karar ülke genelinde heyecanla karşılanmıştı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait, tüm otopark alanlarında 1 saate kadar ücretsiz, bir saatten sonra ise 24 saat süreyle 1 TL park ücreti alınması uygulamasının Denizli’ye de taşınması için CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu önerge hazırladı.

CHP Grubu, Mart ayı toplantılarının ilk oturumunda verdiği önergede, kentte trafiğe katılan araç sayısının giderek arttığına dikkat çekilerek, otopark kullanımını özendirmek, trafiği rahatlatmak adına Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerindeki açık, kapalı ve yol boyu dahil tüm otopark alanlarında ilk bir saat ücretsiz, sonrasındaki 24 saat için de 1 TL ücret tarifesi uygulanmasını meclise sundu.

CHP Grubu’nun önerisi, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla gündeme alınmadan ret edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, önergenin ret edilmesine tepki gösterdi. Ertemur, “Dertlerinin hizmet değil, ticaret olduğu ortaya çıktı” dedi.

CHP grubunun önerisinin ret edilmesini değerlendiren CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Arkadaşlarımızın önergesinin gündeme alınıp görüşülmeye dahi gerek görülmeden ret edilmesi AKP’nin belediyecilik anlayışını net bir şekilde ortaya koyuyor. Makul ve mantıklı bir ret gerekçesi dahi ortaya koyamamışlardır. Halkımız şunu bir kez daha görmüştür ki; dertleri hizmet değil ticarettir. Otoparklardan kazandıkları para tatlı gelmektedir. O paradan vazgeçmek işlerine gelmiyor. Biz CHP grubu olarak Ankara’daki örnek uygulamanın ilimize de taşınmasını, hem trafiğin rahatlamasını, hem de halkımızın uygun ücretler karşılığı otoparkları kullanmasını istemiştik. İnanıyorum ki; Denizlili hemşehrilerim bugünkü tavrı not etmişlerdir. İlk seçimde de bunun yanıtını sandıkta vereceklerdir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.