enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Esentepe Ortaokulu Basketbol Takımı Finalde

Esentepe Ortaokulu Basketbol Takımı Finalde
A+
A-

Denizli’de düzenlenen Küçük Kızlar Basketbol Turnuvasında namağlup şampiyon olan Esentepe Ortaokulu, Uşak’ta düzenlenen Bölge Turnuvasının ardından Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen yarı final maçlarını namağlup tamamladı. Ali Yaşatürk’ün öğrencileri Türkiye finaline gitmeye hak kazanan ilk Denizli ekibi oldu.

Denizli Okul Sporları Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliğinde namağlup birinciliği elde eden Esentepe Ortaokulu, Uşak’ta 15-18 Mart arasında düzenlenen Bölge Şampiyonasında da aynı başarıyı gösterdi. Uşak Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen elemelerin ilk maçında Eskişehir Bahçeşehir Koleji’ni ikinci maçında Aydın Yozgatlı Ortaokulunu ve final maçında Marmaris İçmeler Ortaokulunu 54-24 mağlup ederek adını Türkiye yarı finaline yazdırmayı başaran şampiyon kızların gazabından Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen yarı final maçlarındaki rakipleri de nasibini aldı.

BURADA DA NAMAĞLUP

Bölge elemelerinin ardından gözünü yarı final maçlarına giden Esentepe, uzun süren hazırlığın ardından 13-16 Nisan arasında düzenlenen yarı final maçlarına çıktı. Burhaniye Atatürk Kapalı Spor Salonundaki ilk maçına Bandırma Hasan Atlı Ortaokulu karşısına çıktı. İlk maçı 33-29 ile kazanan kızlar, ikinci maçta İstanbul Yeni Bosna Ortaokulunu 45-22, üçüncü gün Ankara ekibini 43-36 ile geçerek adını final maçına yazdırdı. Finalde İzmir ekibi 9 Eylül Ortaokulu’nu 30-26 ile geçerek namağlup şekilde Türkiye finaline kalmayı başardı.

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Çıkılan yolda başarılı bir grafik sergilediklerini aktaran Okul Müdürü Yakup Aksoy, sıradaki hedefin Türkiye Şampiyonu olmak olduğunu açıkladı. Aksoy, “Bizim için gurur verici bir durum. Hocamız Ali Yaşatürk’ün önderliğinde güzel iki turnuva geçirdik. İkisini de namağlup geçtik. Şimdi de yarı final maçlarını daha iyi bir başarı örneği ile geçtik. Yine namağlup bitirdik. Kızlarımızın spora daha çok katılması için yapılan girişimlere her zaman destek oluyoruz. Hedefimiz aynı başarıyı final maçlarında da tekrarlamak. Sporcu kızlarıma ve teknik ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

DENİZLİ TARİHİNDE BİR İLK

Denizli tarihinde bir ilki başardıklarını aktaran Antrenör Ali Yaşatürk ise, “Bize başarılı olamaz diye bakanlara en iyi cevabı sahada verdik. Denizli ve Uşak’ın ardından bu kez de Balıkesir’deki yarı final maçlarını namağlup tamamladık. Ben onlara köfteler diyorum. Köftelerimle çok iyi bir başarı gösterdik. Hedefimiz önümüzdeki sezona hazırlanmaktı ancak bu sezon gelecek bir şampiyonluğa da hazırız. Ben bütün sporcu kızlarıma ve bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Merkezefendi Belediyemize ve onun şahsında Muhammet Subaşıoğlu başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.