enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Eski Ekonomi Bakanı Sanık Koltuğunda

Eski Ekonomi Bakanı Sanık Koltuğunda
07.09.2017
A+
A-

İran asıllı Türk İş Adamı Rıza Sarraf’ın Amerkika ‘da yargılandığı davada önemli bir karar alındı. Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan davaya sanık olarak eklendi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Çağlayan’a destek geldi. Zeybekci;”Çağlayan’ın Türkiye’nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır”dedi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nca yürütülen davada Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan hakkında Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar arasında Halk Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halk Bankası Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan, Rıza Sarraf’ın çalışanı Abdullah Hapani’de bulunuyor.

Sanık Sayısı 9’a çıktı

Rıza Sarraf davasında alınan son kararlarla sanık sayısı 2’si tutuklu 9 kişiye çıktı. Ek iddianamede bulunan sanıklar İran’a yapılan ambargoyu delmekten 5 yıl, kara para aklamaktan 20 yıl, bankacılık sistemini zarar uğratmaktan 30 yıl olmak üzere 55 yıl hapis cezası ile yargılanacak.

Bakan Zeybekci’den değerlendirme geldi

Ek iddianame ile sanık olarak eklenen Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan’a Ekonomi Bakanı Zeybekci’den destek geldi. Zeybekci Reuters’e verdiği röportajda;”Çağlayan’ın Türkiye’nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır; bizim için önemli olan Türkiye’nin çıkarlarıdır. İran’a yönelik (ABD) ambargolarının delindiği iddiaları var ama bir Türk bakan hakkında başka bir ülkenin bulunduğu iddia ispatlanmalı.”dedi.

”İddialarını İspatla Mükellefler”

Zeybekci, “Sayın Bakan Çağlayan’ın Türkiye’nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır; bizim için aslolan Türkiye’nin çıkarlarıdır. Geri kalan başka ülkelerin çıkarlarına muhalefet etmiş olup olmaması bizim için pek dikkate alınacak mevzu değildir” ifadesini kullanırken, “Öncelikle bu ambargoların BM kararları çerçevesinde olup olmadığına da bakmak lazım ama bu iddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı hakkında başka bir ülkenin mahkemelerinin böyle bir iddiada bulunması birinci olarak ispatla mükelleftir, ikinci olarak da benim için mevzu bahis Türkiye’nin ve Türk milletinin çıkarlarıdır. Ben önce ona bakarım. Çok değerli bakanımızın da Türkiye’nin çıkarlarına aykırı bir hareketi herhalde hayatı boyunca hiç olmamıştır” yorumunu yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.