enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5769
EURO
35,0003
ALTIN
2.428,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

EYLÜL BEBEĞİN TEK KURTULUŞU; KALP NAKLİ

EYLÜL BEBEĞİN TEK KURTULUŞU; KALP NAKLİ
07.04.2018
A+
A-

19 aylık minik Eylül’ün kalbi yaşam savaşı veriyor. 35 günlükken “Kalp Yetmezliği” teşhisi konulan Arzu ve Özgür Eyiden çiftinin kızları Ege Üniversitesi’nde kontrol altına alındı. Minik Eylül’ün tek kurtuluşu ise “Kalp Nakli” ile mümkün.

Denizli Adliyesi’nde memur olan Arzu Eyiden ile Denizli Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürlüğü’nde çalışan Özgür Eyiden çiftinin 19 ay önce kız bebekleri dünyaya geldi. ‘Eylül’ ismini veren çiftin mutlulukları uzun sürmedi. 35 günlükken Denizli Devlet Hastanesi’nde ‘Kalp Yetmezliği’ teşhisi konuldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen ‘Eylül Bebek’, 18 ay boyunca kontrollere gitti. 20 Mart’ta gittiği kontrollerinde gözetim altına alınması kararı verilen Eylül Bebek’in, 05 Nisan’da durumu ağırlaştı ve ‘Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Henüz 19 aylık olan Eylül Bebek’in sağlığına  kavuşması için yapılacak tek şey; kalp nakli. Kızının durumu hakkında DRT Denizli ve Denizli Gazetesi’ne özel açıklama yapan anne Arzu Eyiden; “Kızım 35 günlükken, Denizli Devlet Hastanesi’nden Ege Üniversitesi’ne sevk edildi. Ege Üniversitesi’nde kızıma kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Bu süre zarfında biz, sürekli olarak kontrollere gidip geliyorduk. En son 20 Mart’ta İzmir’e kontrole gelmiştik.  Doktorumuz, Eylül’ün durumunda daha da bir kötüleşme gördü. Servise yatırma kararı verdi. Önceki gün akşam biraz daha kötüleşti. Önceki gün akşam yine kötüleşti ve yoğun bakıma aldılar. Dün sabah gördük. Sonunum cihazına bağlı haldeydi” dedi.

“BİZ BÜTÜN TAHLİLLERİMİZİ VERDİK, BEKLİYORUZ”

Kızının kurtuluşunda tek çarenin ‘Kalp Nakli’ olduğu vurgulayan anne Eyiden; “Doktorlar, tek kurtuluş ve tek çarenin kalp nakli olacağını söylüyorlar. İlaçlara cevap verir ve düzelir düşüncesiyle bu zamana kadar ilaç tedavisi uygulandı. Bu zamana kadar cevap vermediği için kalp naklinden başka çözümün olmadığını, son dönem kalp yetmezliğine girdiğini ve kalp nakli olması gerektiğini söylüyorlar. Biz de burada bekliyoruz. Burada sürekli çağrı yapılıyor. Eylül, şu anda 19 aylık. 3-4 yaşındaki çocuğun kalbi de olabilir. Kan gurubunun, kalp dokusunun ve kalbin de ebat olarak uyması gerekiyor. Kalbin bedene uyum sağlayabilmesi için aranan kriterler bunlardır. Nakil listesine alınmadan önce bize bir dosya açtılar. Biz bütün tahlillerimizi verdik” diye konuştu.

“BİZ ŞU ANDA ÇARESİZİZ”

Organ naklinin yetişkinlerde daha fazla olduğunun altını çizen anne Eyiden; “doktorlar organ bağışının bebeklerde ve küçük çocuklarda yok denecek kadar az olduğunu söylüyorlar. Biz şu anda çaresiziz. Elimizden gelen hiçbir şey yok. Tek çözümümüz; nakil. İnsanlar ‘benim başıma gelmez’ diyebilirler. Herkesin başına gelebilir. Çünkü her şey insanlar için hiçbirimizin ne olacağı belli değil. Ne hamilelik döneminde ne de doğduktan sonra hiçbir sıkıntımız yoktu. Her şey çok güzeldi. 35 günlükten sonra böyle bir hastalıkla karşılaştık. Çarenin ve çözümün sadece nakille olabileceğiniz söylüyorlar. Ameliyatlık bir çözüm de yok. Canın toprak olup çürüyeceğine; bir cana can olması, bir annenin çocuğuna tekrar kavuşması kadar güzel bir şey yoktur. Onlar için bu kararı vermenin de çok zor olduğunun farkındayız. Ben alıcı tarafında olduğumu da biliyorum. Şu anda çocuğuma kalp bekliyorum. İnsanların duyarlı olmasını istiyorum. Eylül’ün yaşama şansı başkalarının elinde. Belki başkalarının iki dudağının arasında. İnsanlar duyarlı olurlarsa; çok mutlu oluruz. Kalbinin vermesini kabul edilen çocuk belki kaybedilir ama Eylül o annenin de çocuğu olur” şeklinde ifade etti.

  Baba Özgür Eyiden’e ulaşabilmek için iletişim telefonu: 05547349794

Kaynak: denizligazetesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.