enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Feyzioğlu Denizlili Gazetecilerle Buluştu

Feyzioğlu Denizlili Gazetecilerle Buluştu
11.05.2018
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği’nin 8. Başkanı bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni(DGC) ziyaret ederek gazetecilerin gündeme dair soruları cevapladı.Başkan Feyzioğlu;”Türkiye’de artık kişilere değil, sisteme güvenmek istiyoruz”dedi.

Türkiye Barolar Birliği’nin 8. Başkanı Metin Feyzioğlu bugün gerçekleştirdiği Denizli ziyaretinde DGC’de Denizli gazeteciler ile buluştu. Başkan Feyzioğlu’na ziyaretinde Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan eşlik etti. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı ve çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda Feyzioğlu tüm sorulara yanıt verdi. Başkan Osman Nuri Boyacı, Metin Feyzioğlu’na Denizli’nin 100 yıllık gazetecilik tarihi ve Gazetecinin El Kitabını hediye etti. Başkan Feyzioğlu ise Cumhuriyet Ressamı Yaşar Çallı’nın tablosunun olduğu Mustafa Kemal Atatürk temalı tablosunu hediye etti.

Toplantıda ilk olarak DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı söz alarak Feyzioğlu’nun DGC’ye ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Boyacı,”Ben basın adına burada bir kaç şey söylemek istiyorum. Biz gazeteciler terzi söküğünü dikemez hesabı, tüm kesimlerin haklarını sorunlarını kamuoyuna taşıyoruz. Ama kendi haklarımızı taşıyamıyoruz. En önemli sorunumuz basın sektörüne yönelik bir düzenleme olmamasıdır. Biz bu düzenlemelerin oluşmasını istiyoruz”dedi.

Feyzioğlu seçim güvenliği için ‘YETTİ GARİ’ dedi

Başkan Boyacı’nın ardından söz alan Türkiye Barolar Birliği’nin 8. Başkanı Metin Feyzioğlu seçim güvenliği, gündeme dair soruları cevapladı. Feyzioğlu,”Sözlerime başlamadan rahmetli İlhas Haytan’ı anmak istiyorum.Türkiye kritik bir seçime giderken siyasi partilerin vatandaşın oylarına sahip çıkmaları namus meselesidir. Ben bir vatandaş olarak her siyasi partiye sesleniyorum. Vatandaşın oyuna namusunuz gibi sahip çıkmalısınız. Çıkmayacaksanız ahkam kesmeyin. Eğer Türkiye’yi yönetme iddiasında olan her siyasi partinin sandıkta temsilcisi olmalı. İkinci bir husus sandık tutanağına sahip çıkmalıdır ve partisine teslim etmelidir. Üçüncüsü ise siyasi partiye gelen tutanaklar sisteme girilmeli ki YSK ile karşılaştırılmalıdır.Bu maddelerin mazereti yok. Bunca yıldır bu şikayetleri duyuyoruz YETTİ GARİ”dedi.

”Kanun çıksın her sandığa bir avukat koyalım”

Feyzioğlu,”Biz Türkiye Barolar Birliği’ne görev verilmesi halinde her sandığı bir temsilci koyarız dedik. Meclis hala kapanmadı bu karar alınabilir.Yarın kanun çıksın her sandığa bir avukat koyarız. Ama bugün için Baro olarak avukatların resmen görevli olması mümkün değil. Bugün biz kısıtlı imkanlarımızla sandık güvenliği kursları veriyoruz. Olası sorunları engellemeye çalışıyoruz ve taslak dilekçeleri hazırladık. Bizim amacımız vatandaşımızın iradesinin sandığa girdiği gibi çıkması”dedi.

”Biz kişilere değil, sisteme güvenmek istiyoruz”

Metin Feyzioğlu Türkiye’de hukuk sisteminin eleştirilmesinin nedenini açıkladı.Feyzioğlu,”Türkiye’de malesef bugün HSK üyelerini Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından belirlenmesi en büyük sorundur. Yargının bu bağlamda hür olmasını bekleyemezsiniz. Vatandaşın hak ve hürriyeti hakimin cesaretine emanet edilmiş durumdadır. Ancak hak ve özgürlükler sisteme emanet edilmelidir. Hakim kurallara göre karar vermelidir. En korkak hakim bile sisteme uyarsa adalet sağlanır. Biz artık kişilere değil, sisteme güvenmek istiyoruz. HSK oluşumunu düzeltmek lazım.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.