enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Fikir Ekimi Başladı

Fikir Ekimi Başladı
08.11.2017
A+
A-

Bireysel ve toplumsal farkındalık yaratma girişimi olan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Paü Fikir Ekimi’ başladı.

Paü Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğin açılışına Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kazım Çelik başta olmak üzere, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Fikir Ekimi Proje Yürütücüsü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen ile Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Güney Çeğin gerçekleştirdi.

‘Ya Genlerimizde Yaratıcı Düşünceye İhtiyaç Olmadığını Öğretiyorsak?’ başlıklı sunumu ile açılış konuşmalarından ilkini yapan Fikir Ekimi Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen, bugüne kadar Fikir Ekimi’nde 800’e yakın sunum yapıldığının, yapılan sunumlardan öğrencilerin seçtikleri 200’e yakın sunumun da katılımcılarla paylaşıldığını ifade etti. Bundan sonraki amaçlarının “Fikir Ekimi”ni üniversitenin diğer fakültelerinde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde uygulamaya koymak olduğunu söyleyen Yrd. Doç Dr. Tanrıöğen, projenin doğuş hikâyesini katılımcılarla paylaştı.

Açılış konuşmalarından ikincisini ise ‘Düşüncenin Önündeki Barikat: Tözcü Kategoriler’ başlıklı konuşması ile Doç. Dr. Güney Çeğin yaptı. Tözcü kategoriler üzerinden örneklemeler yapan Doç Dr. Çeğin, tözcü kategoriler adı verilen bizlere ait fikri sabitlerimiz sembolik etkisini aslında tam da anlaşılmamasına borçlu olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Çeğin, ‘Dil, doğallaştırılan dolayısıyla göz ardı edilen, bilinçdışı inşa araçları vasıtasıyla işlev gören muazzam bir ön kabuller deposudur. Siz bir dile sahip olduğunuz andan itibaren o muazzam ön kabuller deposuna referansla yaşamaya başlarsınız’ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kazım Çelik, Doç Dr. Güney Çeğin’e günün anısına çiçek takdim etti.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Fikir Ekimi etkinliğinde toplam altı oturumda otuz altı konuşmacı sunum yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.