enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Geleneksel Çocuk Oyunları Yaşatılacak

Geleneksel Çocuk Oyunları Yaşatılacak
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenecek yaz kamplarında görev alacak gönüllüler eğitimlerini tamamladı. Eğitim alan gençler, yaz kamplarında çocuklarla birlikte geleneksel çocuk oyunları oynayacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Denizli Temsilciliği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yaz kamplarında görev alacak gönüllülere “Geleneksel Sokak Oyunları” eğitimi verildi. Eğitime katılan gönüllüler için sertifika töreni düzenlendi. İncilipınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak ve gönüllü gençler katıldı. Eğitimlerde gönüllülere geleneksel sokak oyunlarından tombik, mendil kapmaca, kaleli yakartop, mangala, üçtaş, hareketli üçtaş, dokuztaş ve seksek hakkında bilgi verildi. Gençler düzenlenecek yaz kamplarında çocuklarla birlikte geleneksel oyunları oynayacak.

Yaz kampları başlıyor

Sertifika töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, söz konusu eğitimin önemine değinerek, “Hem geçmişimizden gelen geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmış oluyoruz hem de bu mirasımızı gelecek nesillere taşıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren Cankurtaran Kamp Alanımızda Gençlik Meclisimizin yaz kampları olacak. Burada öğrendiklerinizi Denizli’deki çocuklarımıza aktaracaksınız. Hep beraber bunu başaracağız” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.