enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Gezginler Derneği’nden Denizli ziyareti

Gezginler Derneği’nden Denizli ziyareti
A+
A-

234 ülkeyi seyahat ederek dünyanın en gezgin 39. kişisi unvanına sahip olan Prof. Dr. Orhan Kural’ın başkanlığını yaptığı Türkiye Gezginler Derneği üyeleri Denizli’ye geldi. Prof. Dr. Orhan Kural,  Denizli’nin bambaşka bir hale geldiğini belirterek, “Denizli sahiden büyük bir kıymet” dedi.

 

Türkiye Gezginler Derneği, Denizli ziyareti kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Denizli’nin tarihi, turistik ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyarete Türkiye Gezginler Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Başkan Yardımcısı Hüseyin Gökçe’nin yanı sıra dernek üyelerine Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı eşlik etti.  234 ülkeyi seyahat ederek dünyanın en gezgin 39. kişisi unvanına sahip, Benin Cumhuriyeti ve Vanuatu Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Orhan Kural Denizli’ye daha önceleri de geldiğini, bu gelişinde bambaşka bir güzelliğe dönüştüğünü söyleyerek, emek verenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Orhan Kural, “22 yıldır Türkiye Gezginler Derneği’nin kurucu başkanıyım. İnsanları gezmeye ve görmeye davet ediyorum. Oturup TV başında vakit geçireceklerine yola çıkmalarını öneriyoruz. Denizli’ye gelerek çok yeni şeyler öğrendik. Hepimiz çok mutlu olduk” dedi.

“Denizli çok önemli bir merkez haline geldi”

Prof. Dr. Orhan Kural sözlerini şöyle sürdürdü; “Denizli sahiden büyük bir kıymet. Çok fazla antik Roma şehri var ve onlar da canlanıyor. Denizli çok önemli bir merkez haline geldi. Dernek üyeleri olarak, Denizli’yi duyurmaya, tanıtmaya devam edeceğiz. Burada olmak hepimize ayrı bir mutluluk verdi” diye konuştu. Prof. Dr. Orhan Kural ve dernek üyeleri, Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanlığı’nda sergilenen Denizli’ye has ürün ve eserler hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin en büyük cam heykeli Cam Horoz önünde de hatıra fotoğrafı çektiren grup üyeleri, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı da Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.