enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5456
EURO
34,9021
ALTIN
2.426,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

“Haklarını bilen kadınların yetiştirdiği çocuklar, iyi bir gelecek inşa eder”

Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi Başkanı Berrin Şengün, kadınları Atatürk’ün verdiği haklara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Şengün, “Haklarını bilen kadın iyi çocuklar yetiştirir, bu çocuklar da iyi bir gelecek inşa eder’ dedi.

“Haklarını bilen kadınların yetiştirdiği çocuklar, iyi bir gelecek inşa eder”
05.12.2018
A+
A-

Türk Kadınlar Birliği Denizli Şube Başkanı Berrin Şengün: 

Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi Başkanı Berrin Şengün 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle Deda Haber’e açıklama yaptı. Şengün, “5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümünü kadın hakları günü gibi yansıtılmasını istemiyoruz. İkisi farklı şeyler. Sürekli kadın hakları denildiğinde ters tepebiliyor. Kadınlar öldürülüyor. Kadınlar öldürülmesin, çocuklar taciz edilmesin. Eğitim sistemimizde nitelikle okul ayrımı olmasın, daha küçük yaşta çocuklar ayrıştırılmasın. Kadınlar her alanda olsun. Akademide, mecliste kadının olması, yine kadının cumhurbaşkanı, başbakan olması kadına verilen değeri gösterir.  Haklarını bilen kadın, iyi çocuklar yetiştirir. Bu çocuklar geleceği inşa eder. Ekonomik bağımsızlığı olan kadın toplum içinde girişken, hakkını savunan, her yönden kendini geliştiren kadın evinde de mutluluğu sağlar. Her kadın çalışmalı, her kadına gerekli ihtimam gösterilmelidir” diye konuştu.

“Kadınlara Yönelik Çalışmalar İstiyoruz”

Yerel yöneticilerden kadınlara yönelik projeler hazırlamaların istediklerini belirten Şengün, “Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının, muhtar adaylarının kadınlara yönelik çalışmaları olsun istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin yerelle iç içe çalışması sağlanmalı. Bize Atatürk tarafından verilen hakların elimizden alınmasına izin vermeyelim. Atatürk’ün çizdiği yolda inkılaplarına bağlı hareket edip hem çocuklarımızı yetiştirelim hem kendi olanaklarımızı sağlayıp haklarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

“Türk Kadını Atasına Çok Şey Borçludur”

Berrin Şengün, “Atatürk ‘Büyük başarılar değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir’ demiştir. Yine, ‘Ey Kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeyi değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın” diyen Atamız geleceği gören, insanlara değer veren, milletini, vatanını düşünen büyük bir liderdir. Dünya insanları bizim liderimizi örnek alıyor, onu anıyor ve onurlandırıyorken, biz Atatürk ilke ve inkılaplarından şaşmamalıyız. En büyük Türk Atatürk’tür. Türk Kadını Atasına çok şey borçludur, minnettardır. Atatürk onurumuz, gururumuzdur. Cumhuriyet ahlak ve fazilete dayanan bir iradedir. Cumhuriyet fazilettir. Çalışkan olmak en büyük ihtiyacımızdır. ‘şiddete hayır, çalışmaya evet’ sloganıyla analar olarak çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Ülkenin kalkınmasında eğitim vardır, her şeyde eğitim diyoruz” dedi.

Haber: AYŞE SELÇUK KAĞ 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.