enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

 “HALA KALBİ ATIYOR”

 “HALA KALBİ ATIYOR”
21.02.2018
A+
A-

Denizli’de hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kaza sonrası hayati tehlikesi nedeniyle yoğun bakıma alınan Denizlili sanatçı Aykan’ın 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Anne ise bir umutta olsa Aykan’ın iyileşebilme ihtimaline karşılık makineye bağlı da olsa yaşamaya devam etmesini istedi. Ölüm haberlerinin üzerine Aykan’ın eniştesi Gültekin Özer açıklamalarda bulunarak “Aykan’ın kalbi atıyor, daha ölmedi” dedi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 12 gün önce haber ve yayın organlarında çıkan haberlerde, hafif ticari araç ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı ve kazada Denizlili sanatçı 28 yaşındaki Şaban Aykan’ın ağır şekilde yaralandığı belirtilmişti. Dün ise Aykan’ın beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından pekçok yayın organında Aykan’ın ölüm haberi son dakika olarak servis edildi. Bu haberler karşısında Aykan’ın eniştesi Gültekin Özer, önemli açıklamalarda bulundu. Özer, “Aykan’ın doktoru beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından bize yaptığı açıklamada Aykan’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini fakat hala kalbinin attığını söyledi. Kalbi attığı sürece ise yaşıyor olarak kabul ettiklerini belirtti. Ama ne kadar daha atar bilmediklerini, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Organ bağışı yapmamızı istediler ama ben buna tek başıma karar veremeyeceğimi söyledim. Fakat Aykan’ın annesi razı değil. Bizde bu karara saygı duyuyoruz. Şu anda kalbi atıyor. Doktorlar bize eğer bir mucize olmazsa en sağlıklı insanın bile beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından en fazla 17 gün yaşayabileceğini söyledi. Yavaş organlar hasar görmeye başlayacağını ve en sonunda kalbinin duracağını anlattılar. Ama bugün veya yarın diyemiyorlar. Öldü haberleri nedeniyle ben artık televizyon izlemiyorum, gazete dahi okumuyorum. Aykan, hastaneye girdiğinde yaşama ihtimali yüzde birdi. Bu olay olana kadar doktorların müdahalesi ile yüzde 10’na kadar çıktı bu ihtimal. Gözünü açmasına ise yüzde 5 kaldı. Akciğerde ufak bir zedelenme vardı. Doktorumuz ciğerin enfeksiyonundan korkuyordu. Ordan bir enfeksiyon alırsa çok kötü olur diyordu ama ummadığımız yerden, en büyük hasarın olduğu yerde enfeksiyon oldu. Şu anda sadece atan bir kalbi var, cihaza bağlı. Ama o da ne kadar dayanır bilmiyoruz. Bizede Aykan’n öldüğü yönünde bir bilgi geldi. Akşam hastaneye geldim ölmediğini durumunun aynı olduğunu söylediler. Bu çıkan haberler yüzünden ailesi ve Aykan’ı seven herkes perişan halde. Bizler Bu haberlerin düzeltilmesini istiyoruz. Aykan’ımız hala ölmedi” dedi.

İki araç Kafa Kafaya Çarpışmamış

iki aracın kafa kafaya çarpıştığı konusunda yazılan haberilerin yanlış olduğunu ve mobese kayıtlarına bakıldığında tamamen suçlunun karşı taraf olduğunu söyledi. Özer, “Kazanın olmasında tamamen suçlunun karşı taraf olduğu belirlendi. Diğer araç önce ATM’nin önünde durup para çekiyor. İleride bir kavşak var ve kavşağın biraz altında tekel bayileri bulunuyor. Aykan’ın aracının önünden önce bir araç geçiyor. Tam Aykan geçerken, kavşağa kadar geçmemek uğruna U dönüşü yapmaya çalışırken Aykan’ı görmeyince aracın arka tampunundan vuruyor. Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybetmiş. Araç defalarca önce etrafında dönüp sonrada taklalar atmış. En sonunda şoförün olduğu rafatan bir araca çarparak durabilmiş. Tabi bu kadar takla atıncada Aykan kafasını defalarca aracın içinde çarpmış” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.