enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4489
EURO
34,4780
ALTIN
2.475,67
BIST
9.609,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Hasan Hüseyin Ateş ilkokulu Hizmete Açıldı

Hasan Hüseyin Ateş ilkokulu Hizmete Açıldı
08.06.2018
A+
A-

Denizli’de bugün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile Şefika-Hasan Hüseyin Ateş ilkokulu hizmete açıldı.

Denizli’nin tanınmış işadamlarından Hasan Hüseyin Ateş, Cankurtaran Mahallesi’nde 1 milyon 500 bin TL harcayarak Şefika-Hasan Hüseyin Ateş İlkokulu’nu eğitim camiasına kazandırdı. İşadamının eşi Şefika Ateş’in, 10 yıldır bireysel emeklilik için biriktirdiği 400 bin TL’yi de okul için bağışladığı öğrenildi.

Pamukkale ilçesi Cankurtaran Mahallesinde düzenlenen törene; Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Valimiz Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Hasan Hüseyin Ateş ve ailesi ile veliler katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Pamukkale ilçesinde Şefika-Hasan Ateş İlkokulu’nda karne dağıtım töreninde, okulu eğitim camiasına kazandıran aileye teşekkür ederek, bu okullardan yetişenlerin ülkeye hizmet edeceğini dile getirerek; “Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri, daha doğrusu en önemlisi. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözü, ne kadar da doğru sözdür. Çünkü dünyada milletler ikiye ayrılır. Bilgiyi üreten ve bilgiyi tüketen milletler. Bilgiyi üreten milletler, bilgiyi tüketen milletlere her zaman hakim oldular, her zaman onları yönettiler, her zaman kural koyan ülkeler ve milletler oldular. Bu Aziz Millet, tarih boyunca hiç diz çökmemiş, hiç teslim olmamış, medeniyetler kurmuştur” dedi.

Denizli’ye son 15 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar liralık eğitim yatırımı yaptıklarını hatırlatan Ekonomi Bakanı Zeybekci, okul sayısını 465’ten 902’ye yükselttiklerini dile getirdi. Bugün öğrencilerin karne aldığını vurgulayan Bakan Zeybekci; “Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Muhteşem bir eğitim öğretim yılı geçirdiler. Karnelerindeki notları ne olursa olsun, onlar bizim kahramanımızdır. Herkes çok iyi matematik bilecek değil, birçoğu sosyal bilimlerde de çok başarılı olabilir. Dersleri çok iyi olmayabilir, çok iyi müzisyen, ressam, tiyatrocu olabilir. Bütün bu alanlardaki başarılarını da diğer derslerden ayırmamız lazım” dedi.

Vali Hasan Karahan eğitime katkıların dolayı hayırsevere teşekkür ederek;” Değerli kaymakamım, çok değerli çalışma arkadaşlarım, çok değerli hayırseverimiz ve eşi, çok kıymetli Cankurtaranlı hemşerilerim, kıymetli öğrenciler hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Sayın Bakanım bugün hem 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sezonu kapanış programı hem de okulumuzun açılışını bir arada yapıyoruz. Denizli’miz gerçekten eğitimde öncü ve örnek bir şehir. Eğitimle ilgili herkesin üzerine düşen vazifeyi büyük bir gayretle özveriyle yaptığı bir şehir. Hayırseverlerimizle, velilerimizle, öğrencilerimizle, okul idarecilerimizle, öğretmenlerimizle gerçekten eğitim sevdalısı bir şehir. Bu bizim için çok fazla karşılaşılmayan maalesef örneği az olan bir şehir. Onun için Allah’ıma hamd ediyorum. Gerçekten Denizli’nin bu özelliğinin diğer 81 İlimizde de örnek olmasını diliyorum. Bugün güzel bir okulun açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırseverimiz hayırlı bir iş yapmış. Tam bir aile dayanışması. Hanımefendi, oğlu, kendisi büyük bir özveriyle isimlerini ebediyete kadar yaşatacak bir eğitim müessesesini kurmuşlar. Hayırlı olsun Allah’ım hayırlarını kabul etsin. Denizli bu yönden de gerçekten örnek bir şehir. Ben birçok şehirde görev yaptım ama gerçekten Denizli Türkiye’de belki de dünyada eğitime destek ve katkı anlamında hayırseverlerin birbirleriyle yarıştığı tek şehir diyebilirim. Yaklaşan şehirler var ama Denizli’yi bu konuda geçecek şehir tanımıyorum. Hayırlı olsun. Yaz tatilimiz gençlerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Biz tabi durmayacağız okul eksiklerimizi tamamlayıp 2018-2019 eğitim öğretim yılını daha bir aşkla daha bir şevkle başlatacağız inşallah” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Hasan Karahan öğrencilere güzel bir yaz tatili geçirmelerini temenni ettiler. Sınıfları gezen Bakan Zeybekci ve Vali Karahan öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra, futbol, masa tenisi, resim, kitap okuma ve şiir okuma alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek,  öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.