enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6003
EURO
34,8766
ALTIN
2.495,92
BIST
9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Jandarma Öğrencilere O Alışkanlığı Kazandıracak

Jandarma Öğrencilere O Alışkanlığı Kazandıracak
01.03.2018
A+
A-

Jandarma Denizli merkez ve ilçelerinde yaşanan öğrenci servisi kazaları hakkında yapılan soruşturmalar çerçevesinde kazalarda öğrencilerin emniyet kemeri takmadığı tespit edildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü kazalarla ilgili sebepleri ve alınacak tedbirler hakkında bir açıklama yayımladı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

Çivril ilçesinde okul servis aracı devrilmiş ve 14 öğrenci yaralanmıştır. Kaza sonrası yapılan incelemede Taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren servisteki öğrencilerin emniyet kemeri takmadığı tespit edilmiştir. Benzer bir kaza 05 Aralık 2017 tarihinde Cankurtaran yolunda meydana gelmiş ve okul servisindeki lise öğrencilerinin tamamı emniyet kemeri takmadığı için yaralanmıştır.

90 Servis Aracı Denetlenecek

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce Çivril ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan 90 servis aracı denetlenecek ve şoförlerine eğitim verilecektir. Özellikle öğrencilerin emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik bilgilendirme yapılacaktır. Tüm servis araçlarına kemer takma zorunluluğu ile ilgili yazı asılacaktır.

Çivril’de 1500 Öğrenci Servis Kullanıyor

Çivril ilçesinde yaklaşık 1500 öğrenci, servis ile okula ulaşım sağlamaktadır. Emniyet kemeri takmanın önemi ve yasal bir zorunluluk olduğu öğrencilere de anlatılacaktır. Bilgilendirme süreci sonunda ise denetimlere başlanacak ve okul servisinde emniyet kemeri takmayan lise öğrencilerine idari para cezası uygulanacaktır.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü konu hakkında velileri de bilgilendirmeyi planlamaktadır. Bu çalışma ile okul servis aracı kazalarını azaltmak ve lise öğrencilerinin taşındığı servis kazalarında öğrencilerin tamamının yaralanmasını önlemek amaçlanmaktadır. Ayrıca Çivril ilçesinde başlatılan çalışma diğer ilçelere de yaygınlaştırılacaktır.

Emniyet Kemerinin Önemi

Yapılan bilimsel araştırmalara göre; emniyet kemeri takmak ölümleri %45, ağır yaralanmaları ise %55 oranında azaltmaktadır. Kazalarda emniyet kemeri takılı olan 1000 sürücüden 12’si olay yerinde hayatını kaybederken, takmayanların 62’sinin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.