enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Başkanı Nurten Karakış, isyan etti:İyi hal indirimi uygulamayın!

Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, artan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarındaki artışa isyan etti. Karakış, “Kadın şiddetinde, kadın cinayetinde ve çocuk istismarında iyi hal indirimi yapılmasını istemiyoruz. Eğer bu suçlulara az ceza verilmeye ve ceza indirimleri uygulanmaya devam ederse kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin ve çocuk istismarının önüne geçilemez” dedi.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Başkanı Nurten Karakış, isyan etti:İyi hal indirimi uygulamayın!
13.11.2018
A+
A-

Son yıllarda kadın cinayeti, kadına şiddet ve çocuk istismarı olaylarında hızlı artışlar yaşanıyor. Diğer taraftan da kadına karşı şiddet uygulayanlara mahkemelerde ‘iyi hal indirimi’ uygulanıyor. Bu uygulamaların son örneği ise, Çekmeköy’de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi’yi şort giydiği için darp ettiği gerekçesiyle yerel mahkemece Abdullah Çakıroğlu’ verilen 3 yıl 10 ay hapis cezasını 2 yıla düşürdü.

“DEVLET ADIM ATMIYOR!”

Konuyla ilgili Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Başkanı Nurten Karakış, Deda Haber’e açıklama yaptı. Karakış, kadın cinayetlerinin son 14 yılda 4 kat arttığını vurgulayarak, “Son 3 yılda en az 1021 kadın öldürülmüş. Ağustos ayında 41 kadın erkek şiddetinde dolayı hayatını kaybetti. 22 kadın cinsel tacize uğradı. 37 çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Eylül ayında ise 27 kadın cinsel saldırıya uğramış, ancak bu sayının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Çocuklara yönelik cinsel istismarın son 10 yılda yüzde 700 arttı. 2014 ile 2016 yılı arasında yüzde 33 oranında arttı. Bu yılın temmuz ayında en az 433 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı, 22 kadına şiddet uygulandığı ve 37 kadınımızın öldürüldüğü hiç dikkat çekmiyor mu? Cinsel şiddet ve cinsel istismar vakaları artarken devletimiz konuyla ilgili bir atım atmamakta ısrar ediyor” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı eleştiren Nurten Karakış, “Bakanlık kadınlarımızı ve çocuklarımız her türlü şiddet ve cinsel istismardan korumak için ne gibi tedbirler alacağını merak ediyorum” diye konuştu.

“CEZA İNDİRİMİ KABUL EDİLEMEZ!”

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve cinsel istismar suçlarına karışanlara ceza indirimi verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Karakış, “Bu suçlulara takdir indirimi uygulanmamasını, cezaların ve yaptırımların uygulanması istiyoruz. Aksi halde bu tür suçların daha da artacağını düşünüyoruz. Sosyal devlet kadınları ve çocukları korumalı, yaşam haklarının kimse tarafından engellememesini sağlamalıdır. Devlet çocuk istismarı ile mücadeleyi milli görev kabul etmeli” açıklamasında bulundu.

Haber: Ayşe Selçuk Kağ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.