enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Karaca, İktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Doğa Katliamı ile Suçladı

Karaca, İktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Doğa Katliamı ile Suçladı
17.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca İktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı doğa katliamı ile suçladı. Karaca,”25 Haziran’da bu her alanda olduğu gibi doğa talanına da halk “TAMAM” diyecektir.”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın açıklaması şu şekilde;

Geçtiğimiz Mart ayında başlatılan “Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim” kampanyası kapsamında 23 milyon haneye bir mektupla birlikte karaçam tohumu gönderen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaçak yazlık saray inşaatı için yaklaşık 40 bin ağaç kestirdiğini halktan saklamak istemektedir.Cumhuriyet Gazetesi’nin “Erdoğan’ın yazlık sarayı için 40 bin ağaç kesildi” haberi gazetenin internet sitesi başta olmak üzere yayınlandığı tüm internet sitelerinde bizzat kendisinin başvurusuyla engellenmiştir. Ülkemizdeki haber alma özgürlüğü adına yaşanan bu vahim tablo ilk değildir. Haberlerin internette dahi bulunamaması için uyguladıkları bu sansür, ülkemizde haber alma özgürlüğü açısından olduğu kadar demokrasi tarihimiz açısından da kara bir leke olarak hafızalarda kalacaktır.

Muğla’nın Marmaris İlçesi Okluk Koyu’nda bulunan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği 4 oda bir salondan ibaret 230 metrekarelik Cumhurbaşkanlığı konutu, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan için yıkılarak, yerine 300 odalı 65 hektarlık bir alan talan edilerek yeniden konut yapılmaktadır. Bu yazlık saray için 40 bine yakın sığla ve çam ağacı kesildiğini halktan saklamak için önce güvenlik kuvvetleri ile aşılmaz duvarlar örülmüş, vatandaşlarımız yaşam alanlarına ve doğasına sahip çıkmak için mücadele etmek istediğinde damperli kamyonlarla engellenmiştir.

Cumhuriyet Gazetesi tarafından uydudan çekilen fotoğraflarla doğa katliamı belgelendirildiğinde ise engeller, yasaklar bu kez basına yöneltilmiş ve Cumhuriyet Gazetesinin haberine yayın yasağı getirilmiştir.

AKP Genel Başkanı bir yandan, “Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim” diye mektuplar gönderirken bir yandan da yazlık  sarayı aşkı için 40 bine yakın ağacın katledilmesine göz yummaktadır.

16 yıl uyguladıkları ekonomi politikalarıyla sanayiciyi, esnafı, işçiyi, memuru en başta da köylüyü perişan eden AKP, milletten toplanan vergilerle sürdürdükleri şatafatlı hayatlarından ülkenin ekonomik dar boğazdan geçtiği bugünlerde dahi vazgeçmemektedir.

25 Haziran’da bu her alanda olduğu gibi doğa talanına da halk “TAMAM” diyecektir.

Vatandaşlarımızdan AKP Genel Başkanının bizim vergilerimizle gönderdiği tohumlarını 24 Haziran’a kadar iktidarın ulaşamayacağı bir yerde saklamalarını rica ediyoruz.

25 Haziran sabahı aydınlık bir gelecek, çağdaş bir Türkiye için birlik, barış ve huzur tohumlarımızı birlikte ekeceğiz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.