enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Karahayıt Kent Ormanı Projesi Hayata Geçti

Karahayıt Kent Ormanı Projesi Hayata Geçti
16.04.2018
A+
A-

Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıklıdır’ sloganı ile ilk günden bu yana hizmetlerine devam eden Pamukkale Belediyesi, turizm ile ilgili önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne de üye olan Pamukkale Belediyesi, son olarak termal sağlık ile ilgili konaklama süresini artırmaya destek verecek olan Karahayıt Kent Ormanı’nı tamamladı. Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi’nin attığı önemli adımlarla kent turizmine büyük destek sağladığını ifade ederek, “Termal sağlık için Karahayıt’a gelenler başta olmak üzere tüm halkımızın kullanacağı Karahayıt Kent Ormanı büyük bir eksikliği giderecek” dedi.

Pamukkale İlçesi’ni birkaç yılda farklı bir bakış açısı ile daha yaşanabilir hale getiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, termal sağlık turizminin merkezi olan Karahayıt Mahallesi’nde 510 bin metrekarelik alanda doğayla iç içe tüm bölgeye, ilçeye ve nihayetinde il geneline değer katacak dev projeyi tamamladıklarını bildirdi. Kurulduğu 2014 yılından bu yana kent turizmini canlandıracak önemli projelere imza atan Pamukkale Belediyesi, Kocaçukur’un işletmesini alarak halkı Pamukkale ile buluşturmak için önemli bir adım attı. Karahayıt –Pamukkale-Akköy bölgesinde yapılan bisiklet ve yürüyüş yolları ile önemli bir eksikliği daha gideren Pamukkale Belediyesi, son olarak Avrupa Tarihi termal Kentler Birliği’ne üye olarak Denizli’nin turist sayısının artmasına destek vermiş oldu.

KARAHAYIT’A KENT ORMANI YAPILDI

Pamukkale Belediyesi, 2. Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi, Pamukkale Spor Oyunları ve Gastro Pamukkale gibi önemli projelerde de yer alırken, Karahayıt’a önemli bir hizmet daha sağladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, termal sağlık turizminin merkezi olan Karahayıt Bölgesi’nde yaklaşık 2 milyon TL’lik dev yatırımın birinci etabının tamamlandığını ve halkın hizmetine sunduklarını belirtti. Gürlesin, “Karahayıt Mahallemizde 510 bin metrekarelik bir alanı atıl vaziyetten kurtararak, doğayla iç içe, içerisinde bisiklet ve yürüyüş yollarının, çocuk oyun alanlarının, piknik alanlarının ve doğal suyun da bulunduğu Kent Ormanı’nı halkımızın hizmetine sunmaktan onur duyuyoruz” dedi.

“KARAHAYIT’IN HAKETTİĞİ NOKTAYA GELMESİ İÇİN GAYRET SARFEDİYORUZ”

“Tüm ilçe ile birlikte Karahayıt’ın da hak ettiği noktaya gelmesi için bütün gayretimizi gösteriyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye kurulduktan sonra 510 bin metrekarelik alanı aldık. Ben buradan Orman ve Su İşleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize güvenerek 510 bin metrekarelik kent ormanının bize devredilmesi bu bölge için çok önemliydi. Tabi hizmet etme derdinde olduğumuzdan, burasının daha iyi bir hale getirilmesi ile ilgili çabalarımızla bir planlama yaptık. Bunu 510 bin metrekare kent ormanının birinci etabı olan 55 bin metrekarelik alan şu anda bitmiş vaziyette. Halkımızın hizmetine sunduk”. Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliği ile Termal Kentte Doğayla Buluşma Projesi kapsamında Termal sağlık turizmine katkı sunacak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek onlara sağlık odaklı bir yaşam sunacak Karahayıt Mahallesinde bulunan Karahayıt Kent Ormanı Projesi’nin yaklaşık maliyetinin 2 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

“KARAHAYIT ÇOK DEĞİŞTİ”

Kısa sürede tamamlanan Denizli’ye özellikle termal sağlık için gelen ve günübirlik olarak kalan vatandaşların süreyi uzatmasını sağlayacak olan Karahayıt Kent Ormanı, bu konuda önemli özelliklere sahip. Karahayıt Kent Ormanı’nda 500 metrelik Bisiklet Yolu, 500 metrelik Sağlık Yolu, 30 metrekare Bisiklet İstasyonu, 12 metrekare Güvenlik Kulübesi, 30 metrekare Mescit, 36 metrekare Hatıra Tepesi, 500 metre Araç Yolu, 337 metrekare Çocuk Oyun Alanı,  6 adet içme suyu ve 1 adet termal su çeşmesi, Yürüyüş Yolları, Piknik Alanları, Fitness Alanları, Oturma Bankları, WC, Büfe bulunuyor. Ayrıca düzenlenen alanın tamamının aydınlatma ve otomatik sulama sistemleri tamamlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak bizler eser bırakmak istiyoruz. Çabamız kalıcı eserlerle bölgeye, daha sonra ilçeye ve nihayetinde de ilimize değer katacak eserlerin yapılması gerekiyor. Bu anlamda da böyle bir eseri yapmaktan büyük bir onur duyduğumuz ifade etmek istiyorum. Halkımızı Karahayıt’a davet etmek istiyorum. Günümüz itibariyle Karahayıt, 3 yıl önceki Karahayıt’la kıyaslanmayacak bir noktaya geldi. Karahayıt’a hiç gelmeyenlere bir an önce gelmelerini, en son bir iki yıl önce gelenlere de ben özelikle Karahayıt’a davet ediyorum. Karahayıt’ta belediye olarak yapmış olduğu yerleri özellikle gezmelerini tavsiye ediyorum. Bu çalışmamız bisiklet ve yürüyüş yollarıyla piknik alanlarıyla, oyun alanlarıyla, içerisindeki doğal suyuyla nezih bir ortam olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız gezdiğinde gerçekten bu bölgenin farklı bir noktaya geldiğini görecekler. Karahayıt Kent Ormanı’nın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

DCIM100MEDIADJI_0076.JPG

DCIM100MEDIADJI_0128.JPG

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.