enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5062
EURO
34,8299
ALTIN
2.490,55
BIST
9.539,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Kızılay Denizli Şube Başkanı’ndan Bağış Çağrısı

Kızılay Denizli Şube Başkanı’ndan Bağış Çağrısı
23.08.2017
A+
A-

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, yaklaşan kurban bayramını ve Kızılay’a yapılan kurban bağışlarını değerlendirdi ve Denizli halkından kurban bağışlarını Kızılay’a yapmalarını istedi.

Otçu;”1 Eylül 2017 tarihinde Denizli halkı bir kurban bayramını daha idrak edecek, kutlamaya çalışacak. Belki biraz kutlayacak, Dünyadaki islam ülkelerinin hepsi huzur vebarış içinde değil. Kızılay olarak bu mağdur coğrafyanın yanında olacak. Ben de et dağıtım görevi için Filistin’de görevlendirildim. Bu kutsal görev için arefe günü yola çıkıyorum.” diye konuştu.

Kızılayın bu sene 100 bin kurban kesmeyi hedeflediğini belirten Erdal Otçu;”Bunun 35 bin yurt içi 65 bin yurtdışı. Kesilecek olan kurbanlar et balık kurumunda, usulüne göre kesim yapılıyor. Denizli’de de bu yıl et ve süt kurumunda kurban kesimi yapılacak. Bu kurum bu konuda uzman bir kurum. İslami usul ve esaslarla, hijyen şartlarına uygun bir kesim yapılıyor.” diye konuştu.

Kurban kesiminde sadece Kızılay’ın uyguladığı bir sistemden de bahseden Otçu;” kesilen etler, kuşbaşı ve kavurma yapılarak, raf ömrü bir buçuk yıla çıkarılarak sadece bayramda değil yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrası şenleniyor.”dedi.

VEKALET BEDELLERİNDE BU SENE ZAM YOK

Bu seneki vekalet bedellerinden bahseden Otçu;” bu yıl da vekalet bedellerimiz çok uygun, geçen seneki fiyatlara zam yapılmadı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bize destek verdi ve geçen seneki fiyattan devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yurtiçi kurban vekalet bedelinin 735 Tl, yurtdışı kurban vekalet bedelinin ise 500 Tl olduğunu aradaki farkın ise yurtdşındaki hayvan fiyatlarının düşük olmasının olduğunu söyledi.

Denizli’de yapılan ilan ve duyurularla, hasta ve evden çıkma imkanı olmayan kişilerin 264 43 43 nolu telefonu arayarak, kendilerine bildirdikleri takdirde evlerine giderek makbuz karşılığı kurban veklat bedelini aldıklarını anlatan Erdal Otçu, aynı şekilde iş yoğunluğu sebebiyle işadamlarına da bu kolaylığı sağladıklarını söyledi.

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu’nun açıklamalarının tamamını haberimizin videosunda izleyebilirsiniz.

VİDEO

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.