enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Kudüs’teki Zulüm İçin Yenikapı Mitingi Düzenleniyor

Kudüs’teki Zulüm İçin Yenikapı Mitingi Düzenleniyor
26.07.2017
A+
A-

İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanların namaz kılmasını yasaklamasının ardından Türkiye bu duruma açıklamalar ve protestolar ile tepki vermişti. 30 Temmuz’da Yeni kapıda İsrail’i protesto ve Müslümanların haklarını korumak için bir miting gerçekleştirilecek.

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz Denizlilileri 30 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek mitinge davet ediyor. Miting için 29 Temmuz günü Denizli’den araç kaldırılacağını belirten Eryılmaz bir açıklama yayımladı.

Ahmet Eryılmaz açıklamasında;

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz

”İsrail ibadet özgürlüğünü yok sayarak 14 Temmuz 2017 günü Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılınmasını yasakladı. Arka sokaklarda namaz kılmak isteyenlere saldırdı. Pek çok şehit verildi, yaralananlar oldu.

İsrail, 70 senedir Filistin bölgesini kan gölüne çevirdi. Müslümanların topraklarını işgal etti. Bölgede terör estirdi. Bütün dünyanın gözü önünde katliamlar yaptı. Cana, mala kutsallarımıza saldırdı. Camilere, hastanelere, sivil hedeflere bombalar yağdırdı.

En son Mescidi Aksa’da Cuma namazını yasaklamasıyla bıçak kemiğe dayandı. Bu, bütün Müslümanlara saldırıdır. Onların onurunu çiğnemektir. ABD ve Batılı ülkelerin terör devletine destek vermeleri bütün dünyanın huzur ve barışına tehdittir.”dedi.

”Kudüs’e sahip çıkmazsak Kendimize de sahip çıkamayız”

Ahmet Eryılmaz açılamasında;”Kudüs ve Filistin Müslümanların elinde huzur, barış, güvenlik diyarı oldu. Hristiyan ve Yahudilerin elindeyken savaş, çatışma, acı, kan ve gözyaşıyla anıldı.

15 Temmuz 1099’da birleşik haçlı ordusu Kudüs’ü işgal edince, bölgede yağma talan, katliam yaptı. 70 binden fazla insan öldürdü. Kudüs sokaklarında akan kan atların üzengilerine kadar yükseldi.

Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü fethettikleri zaman herkese iyi davrandılar. Halkın can, mal, inanç özgürlüklerini güvence altına aldılar. 21. yüzyılda Kudüs ve Filistin’de uygulanan vahşete ilgisiz kalamayız. Kimsenin bir dinin kutsallarına saldırmaya, mensuplarının kanını dökmeye hakkı yoktur. Kudüs’e sahip çıkamazsak kendimize de sahip çıkamayız.”dedi.

Cumartesi Günü Denizli’den Araçlar kalkacak

Eryılmaz Denizlililere sesledi;”Türkiye bu vahşet ve zulme ilgisiz kalamazdı. Saadet Partisi’nin organizasyonuyla 80 milyon olarak Pazar günü İstanbul Yenikapı’da İsrail’in işgal ve zulmünü lanetleyerek, büyün dünyaya duyuracağız. Yenikapı’daki mitingde yalnız Türk bayrakları ve Filistin bayrakları bulunacak. Siyasi partilerin bayrakları yer almayacak. Denizli halkını da bu zulmü tel’in etmek için Yenikapı’ya davet ediyoruz.

Cumartesi günü saat 22.00’de Yeni Cami önünden otobüsler hareket edecektir. Amacımız kutsal mekȃnların, Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistinlilerin sahipsiz olmadıklarını göstermektir.Herkese hakkının verildiği insanca yaşanan bir dünyanın kurulması dileğiyle!”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.