enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Makina İhtisas OSB’de Son Durum Ne?

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu hakkında Denizli Deda Haber’e bilgi verdi.

Makina İhtisas OSB’de Son Durum Ne?
08.11.2018
A+
A-

MAKSİAD Başkanı ve İş Adamı Mehmet Sarı, Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşumunun tamamlandığını, resmi işlemlerin de bittiği söyledi. Oraya yatırım yapmak isteyen yatırımcıların taleplerinin alındığı belirten Sarı, ‘Şu anda ciddi bir talep var, ön ödemeleri de almaya başladık, oranın oluşumu ile ilgili ÇET Raporu ile ilgili bazı konular var, onlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ifadelerini kullandı.

‘SADECE OSB DEĞİL, MAKİNA İHTİSAS OSB DEMELİYİZ’

Oluşturulan bu sahanın Organize Sanayi Bölgesi’nden farkı olduğunu belirten Sarı, ‘Organize Sanayi Bölgesi’ değil de ‘Makina İhtisas Sanayi bölgesi demeliyiz. Zira Makina İhtisas Organize Sanayi bölgesinin teşvik anlamında, ürün anlamında daha farklı bir çalışmadır’ dedi. Makina İhtisas OSB’nin Denizli’de çok geç kalınmış bir hamle olduğunu belirten Sarı, Çünkü her şeyin başı makina, eline ne alırsan al, bunların tamamı makinadan çıkar, insan hayatına yön veriyor bu. Denizli’de geç kalınmış olan bu çalışma çok şükür bitti. Resmi işleri de tamamladık. Bu konuda bize destek verenlerden biri Denizli Valimiz Hasan Karahan, Vekilimiz Şahin Tin, Son Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Denizli Sanayi Başkanımız Müjdat Keçeci, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu sağolsunlar canla başla bize destek verdiler.’dedi. Sarı, ayrıca Denizli’den ve ya çevre illerden yatırımcıları, iş adamlarını Denizli’ye beklediklerini vurguladı.

‘İŞİ EHLİNE VERİNİZ’ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Mesleki Eğitim konusunda da eksiklerin olduğunu belirten MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, ‘İşi ehline veriniz’ çağrısını yineledi. Mesleki eğitim konusunda taleplerinin devam ettiğini ancak henüz herhangi bir çalışma içerisinde bulunmadıklarını da ifade etti. Meslek liselerindeki öğrenci sayısının düşük olduğunu bu konuda da devletten destek beklediklerini belirten Sarı, liselerde teknik ekipmanların da yetersiz olduğunu vurguladı.

Haber: Serkan ÖZKURT, Cansu DEDA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.