enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Çapar’dan Vicdan Çağrısı

Çapar’dan Vicdan Çağrısı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi iken partisinden ihraç edilen Avukat Bekir Çapar, bağımsız kısımda ilk kez meclis toplantısına katıldı. Çapar konuşmasında, “Ben, Mustafa Kemal’in ilkelerinden başka kimseye bağımlı olmam, Zolan’ı yine övüyorum” dedi.

CHP’li Avukat Bekir Çapar partisinden iki yıl süreyle geçici olarak ihraç edildikten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk kez bağımsız yazılı masasına bugünkü toplantıda oturdu. Çapar yaptığı konuşmada “Ben, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlığım. O’nun dışında konuşma yapmak için kimseden izin almam. Başkan övülecekse överim, eleştirilecekse eleştiririm” dedi.

“Denizli’mize Yararlı Olmak için Çalışmalarımı Sürdüreceğim”

Bekir Çapar Meclis'te Bağımsız koltuğunda oturdu

Bekir Çapar Meclis’te Bağımsız koltuğunda oturdu

Bugün ilk kez CHP grubu ile yan yana bulunan bağımsız koltuğuna oturan Bekir Çapar, “Kararı siyaseten kabul etsem de hukuken reddediyorum. Hakkımda Bekilli’de 83 yaşında okuma yazma bilmeyen bir kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı konuşmalarımda övdüğüm iddia edildi. Zolan’ı övdüm, yine övüyorum.

Bu Çağda Bu Kafa

Bekilli devrimci, solcu ve atatürkçülerin harman olup savrulduğu yerdir. bu çağda bu kafa bekilliye yakışmıyor. 2 Ağustos 2016 tarihli belediye meclis toplantısının sesli ve görüntülü kayda alınması talebim güya belediyede ses kayıt görüntü cihazları bulunmadığı sebebiyle reddedilmiştir Kendisiniden şüphesi olmayanlar büyükşehir meclisinde olduğu gibi görüşmeleri konuşmaları kayıt altına alabilirdi. Sanki 1940’lı – 50li yıllarda yaşıyormuşuz gibi meclis görşmelerinin sesli ve görüntlü kayda alınması talebim başkan tarafından reddedilmiştir. Şeffaf açık hesap verebilir belediye başkanı neden meclis görşmelerini kayıt altına almaktan çekinir? Günümüzde 10 yaşında çocukların akıllı cep telefonu taşıdığı dünyamızda Sayın Başkafa’nın vermiş olduğu cevap tarafımdan 16 Nisana kadar kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Bu durum ve belge başta Sayın genel başkan ve CHP Genel merkez yöneticileri ile yerel yöneticilere ve Cumhuriyet Halk Partili devrimci, solcu ve Atatürkçü yoldaşlarıma ve Denizlili hemşerilerime ithaf ederim. Bu kumpas Ergenekon savcılarının aklına gelmez.

Çapar'ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar’ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar'ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar’ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar'ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar’ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar'ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar’ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar'ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Çapar’ın Haksızlık iddiaları için yayınladığı belgeler

Ben, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlıyım. O’nun dışında konuşma yapmak için kimseden izin almam. Türkiye’de meclis kararını mahkemeye taşıyan ve yürütmesini durduran tek meclis üyesi benim. Başkan övülecekse överim, eleştirilecekse eleştiririm. CHP il örgütü CHP’yi kışlaya çevirmek istiyor. Şahsıma yapılan atılı suçlamalar insafsızlık, vicdansızlık ve ahlaksızlıktır. Bundan sonra bağımsız bir şekilde meclise ve Denizli’mize yararlı olmak için çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi

Zolan: “Çapar Hep CHP’li Olarak Görülecektir”

DenizliBüyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ise, Bekir Çapar’ın değerli bir meclis üyesi olduğunu söyledi. Başkan Zolan “Çapar’ın ihraç edilmesine çok üzüldüm” dedi. Zolan, Çapar’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, “Bir partinin iç işlerine karışamam, ancak burada beni de ilgilendiren konu var. Çapar’ın ihraç edilmesine gerekçe olarak beni övmesi gösterildiyse buna üzülüyorum. Ben Çapar’ın CHP’liliğini asla tartışmam. Kendisini uzun yıllardı tanırım. CHP’nin kararı ağırdır. Yönetimler gelir geçer, CHP hep kalacaktır, Bekir Çapar da hep CHP’li olarak görülecektir. O’nun yakasından CHP rozetini çıkartabilirsiniz ama kalbindeki CHP’yi silemezsiniz. Çapar, belediyenin çalışmalarıyla ilgili yürütmeyi durdurma davaları da açtı, güzel hizmetlerimizi de alkışladı” diye konuştu.

Çapar, geçen yılın sonunda, İl Başkanı’nın izni olmadan yerel televizyonlara çıkıp açıklama yapması yüzünden disiplin kuruluna sevk edilmişti. Parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen Çapara, iki yıl süreyle geçici ihraç cezası verilmişti.

Mustafa Başkafa Söz Aldı

Meclis’te Çapar üzerinden gerginliğin arttığı esnada bu kez Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa söz aldı. Başkafa Çapara’a verilen cezanın sebebinin Zolan’ı övmesinden kaynaklanmadığını söyledi. Başkafa Çapar’ın Parti’nin nizamına uymadığı, bu sebeple yetkili parti organları tarafından böyle bir karar alındığını belirtti. Başkafa Partinin kararına herkesin saygı duyması gerekir dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.