enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5118
EURO
34,9465
ALTIN
2.435,40
BIST
9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Medya Teşviklerini Anlattılar

Medya Teşviklerini Anlattılar
21.05.2018
A+
A-

SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ve KOSGEB İl Müdürü Aziz Acar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın mensupları ile bir araya geldi, ‘Medyada personel istihdamına yönelik cazip teşvikler’ konusunda bilgi verdi.

İstihdam teşviklerini anlatan SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, mevcutlara yeni düzenlemeyle 2 yeni teşvikin daha eklendiğini söyledi.

Mersin, “İlave istihdam teşviki adında bir çalışmamız var. Bu teşvikten yararlanabilmek içi iş kurumuna kayıtlı olunması gerekiyor ve özel sektör olacak. Bu istihdamdan yararlanabilmek için kurumun borçlu olmaması ve sigortalı sayısına ilave şekilde çalışılması gerekiyor. İşveren ise kayıt dışı eleman çalıştırmayacak. Bu sistemde tüm primleri devlet karşılıyor. İlave istihdam istikrarı iş yerine göre farklılık gösterecek. Destek süresi 1 Ocak 2018- 2020 Aralık ayını aşmayacak 12 aylık destek 18-25 yaş arası erkek olmalı, 18 yaş sonrası kadın ve engelli için 18 aya çıkıyor. Ayrıca ‘Bir senden bir benden’ istihdam teşviki için 18-25 yaş arası olması gerekiyor” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık da, mart ayı içinde, ilave istihdam teşviki, bir senden bir benden, iş başı eğitim programı ve geleceğin meslekleri başlıkları altında dört teşvik programı açıklandığını söyledi.

Hizmet sektöründe teşvikten yararlanmak için, işverenler açısından en az iki kişi SGK’lı çalışan olma zorunluluğu bulunduğu belirten Işık, “16 yaş ve üzeri son bir ay işsiz olan bu kapsamda bu programdan yararlanıyor. İmalat ve bilişim sektöründe 6 ay boyunca programdan yararlanabiliyor. Muhabirlik mesleklerinde ise 9 ay program uyguluyoruz. Günlük bu programa katılan arkadaşlar 1ay da bin 602 TL ödüyoruz. Geleceğin meslekleri bin 900 lira ücret ödeniyor. Basında bu teşvikten yararlanıldığı zaman, 9 ay sonra meslek kodu adı altında sarı basın kartı alabiliyorsunuz. Bu daha önce 12 aydı” diye konuştu, basına müjde verdi.

Acar, “ARGE inovasyonları desteği, medya mensuplarına yönelik destek ve genel destek programlarımız, nitelikli eleman desteği programlarımız var. Net maaş üzerinden yüzde 60 destek veriyoruz. Artık destekleri e-devlet sisteminden KOSGEB’e girerek programlardan yararlanabiliyorlar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.