enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Mehmet Sarı Kalifiye Personel Eksikliğine Dikkat Çekti

Mehmet Sarı Kalifiye Personel Eksikliğine Dikkat Çekti
27.09.2017
A+
A-

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sektörde yaşanan istihdam ve kalifiye personel problemine dikkat çekti.

Başkan Sarı, sosyal medya hesabında, “Personel problemimiz had safhada devam ediyor. Maalesef bizlerin dışında Mesleki ve teknik eğitimi diline dolayan, kendine dert edinen yok. Bizler büyümek, başarılı işler üretmek istiyorsak, insan kaynağından, personelden yoksun şekilde olmayacağımızın bilincindeyiz. Çocuklarımızı, yarınlarımızı birer meslek sahibi olmanın erdemini, zarafetini anlatabilmeliyiz. Çocuklarımızdan evvel velilere, komşularımıza, akrabalarımıza dostlarımıza anlatabilmeliyiz. Mesleki ve teknik eğitimin en az imam hatipler kadar kutsal olduğunu, çalışmanın en güzel ibadet olduğunu anlatmaktan vazgeçmemeliyiz. Eğitim sorunu sadece bizim sektörün değil bütün sanayici ve meslek kollarının problemidir. Ne olur dost sohbetlerinde dahi olsa farkındalık uyandırmak için bu konuyu gündeme getirin, geleceğimizi bugünden kurmak zorundayız.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.