enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Mehmet Serdar Alayont Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanlığına Aday Oldu

Mehmet Serdar Alayont Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanlığına Aday Oldu
14.02.2018
A+
A-

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde 13.Dönem Olağan Genel Kurul için Mehmet Serdar Alayont başkanlık adaylığını açıkladı. Alayont ve aday yönetim kurulu üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde 24 Şubat Cumartesi günü gerleşecek 13.Dönem Olağan Genel Kurul için Mehmet Serdar Alayont ve aday yönetim kurulu üyeleri bugün Mimarlar Odası Denizli Şubesi binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gelecek için Mimarlık 13. Dönem çalışma ilkeleri için tıklayın

Gerçekleştirilen basın açıklamasında söz alan Alayont;”Tarihin en eski mesleklerinden biri olan mimarlık, on binlerce yıldır toplumların yaşam biçimlerine, kültürlerine etki edebilmiş ve insanlara yön gösterici mesleklereden biri olmayı sürdürmüştür. Aynı zamanda mimarlık, hem teknik yönü hem de bilime sanat penceresinden bakabilmiş olmasıyla, diğer tüm akademik mesleklerden kendini ayırabilmeyi de bilmiştir”dedi.

İki Önemli Sorumluluk Dile Getirdi

Mimarları bir arada tutan ve en büyük destekçisi olan kurumun Mimarlar Odası olduğunun altını çizen Alayont;” Anayasada Mimarlar Odası”Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu” olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımda yola çıkarak denebilir ki, Mimarlar Odası’nın iki başlıca görevi vardır. Birincisi kamu kurumu niteliğiyle kamuya, yani paydaş olduğumuz kentlilere yönelik sorumluluklar, ikincisi ise meslek kuruluşu olarak mimarlık alanına ve meslektaşlarımıza yönelik sorumluluklardır”dedi.

”Bizler odamız ile büyüyecek, odamız da bizler ile büyüyecektir”

Alayont;”Mimarlar Odası, her gün olduğu gibi, demokrasiden,bilimden,insan haklarından ve adaletten yana olan politikalarını sürdürmektedir. Bu sayede bizler odamız ile büyüyecek, odamız da bizler ile büyüyecektir. Büyüdükçe de Mimarlar Odası’nın toplum ile olan etkileşimi daha da artacaktır”dedi.

Tüm Üyeleri Davet etti

”Tarihimizin, sosyal ve kültürel değerlerimizin gözden çıkarıldığı, meslke haklarımızın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir ortamda, Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak 13. Olağan Genel Kurulu sürecine giriyoruz.Öncelikle önümüzdeki sürecin odamızı geliştirecek etki ve etkinliklere sahne olmasını diliyoruz. Tüm üyelerimizi genel kurula giden süreçte fikir paylaşımı ve önümüzdeki dönem yapacaklarımız ile ilgili düşüncelerini paylaşmak için genel kurulumuza davet ediyoruz”dedi.

Yeni Yönetim Kurulu Vaatlerini Şöyle Sıraladı

1-Meslektaşlarımızın karar ve yönetim süreçlerine aktif katılımı
2-Mimarlık ortamının iyileştirilmesi, kent ve kentli hakları
3-Sosyal-kültürel-sanatsal etkinlikler
4-Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler
5-Eğitim-Gençlik Projesi
6-Mimarlığın Kentin gündemine taşınması

Toplantıda Eğitim-Gençlik Projesi yürütecek Doç. Dr Burak Altınışık da açıklamalarda bulundu. Altınışık;”Genç öğrencilerin daha mezun olmadan kent ile ilgili fikir sahibi olmaları ve işleyişe dahil olmalarını istiyoruz. Yaşadıkları kente katkıda bulunmaları için bu projeyi yürüteceğiz”dedi.

”Amacımız Nitelik Kazandırmak”

Toplantıda son olarak Mehmet Serdar Alayont gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ve Denizli’deki mimar sayısını ve nitelikli çalışan sayısını nasıl buluyorsunuz?Sorusuna cevap veren Alayont;”Son yıllarda açılan mimarlık fakülteleri ile mimarların sayısında oldukça fazla bir artış var. Ben Mimarlar odasına 160. kişi olarak kayıt olmuştum. Benden sonra bu rakam 420 kişiye ulaştı. Bence Türkiye’de mimarların sayısı yeterli. Nitelikli çalışan konusunda ise doğru her meslekte sıkıntılar oluyor. Ancak bizim göreve gelme amacımızdan biride uygulayacağımız projelerle mimarlarımıza nitelik kazandırmak”dedi.

İşte Mimarlar Odası Denizli Şubesi 13.Dönem Olağan Genel Kurul Adayları

Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları

  • Mehmet Serdar Alayont
  • Doç.Dr. Burak Altınışık
  • Büşra Bağcı
  • Serdar Sarı
  • Işıl Mete
  • Mehmet Dinçer
  • Özlem Durdu Kabel

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları

  • Egemen Temizkalay
  • Evrim Tuğrul Çıralı
  • Engimn Ekiz
  • Jülide Öz
  • Mustafa Gebeşçe
  • Kadir Çağın
  • Nedim Öz

MİMARLAR DOWNTOWN’DA BULUŞACAK

Geleceğin mimarları adına adaylık açıklaması yapan Mimar Serdar Alayont açıklamanın ardından Cuma günü mimarlarla tanışma toplantısı düzenleyeceklerini belirtti. Etkinliğin Forum Çamlık’taki Down Town’da 16 Şubat Cum günü 18 ile 21.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Alayont, “Tanışma etkinliğimize kente karşı duyarlı bütün mimar arkadaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

“Gelecek için Mimarlık” İlk Etkinliğini Yaptı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.