enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Merkezefendi Belediye Meclisi Laodikya’da Toplandı

Merkezefendi Belediye Meclisi Laodikya’da Toplandı
09.10.2017
A+
A-

Merkezefendi Belediye Meclisi, Ekim Ayı toplantısının 1. Birleşimini Laodikya Antik Kenti’nde gerçekleştirdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “1500 yıl sonra burada şehrin bir toplantısı yapıldı. Merkezefendimizle ilgili kararlar alındı” dedi.

Merkezefendi Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısının 1. Birleşimini MÖ 3’üncü yüzyılda kurulduğu bilinen Laodikya Antik Kenti’nde yaptı. Toplantıda 19 gündem maddesi görüşüldü, komisyonlara havale edildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, meclis toplantısıyla ilgili “1500 yıl sonra burada şehrin bir toplantısı yapıldı” dedi.

 

Başkan Subaşıoğlu, “Bugün burada Merkezefendi Belediyemizin meclis toplantısının Ekim ayı 1. Birleşimini gerçekleştiriyoruz. Bizleri burada ağırlayan Prof. Dr. Celal Şimşek hocamıza da çok teşekkür ediyorum. 1500 yıl sonra burada şehrin bir toplantısı yapıldı. Şehir ile ilgili Merkezefendimizle ilgili kararlar alındı. Daha öncesinde burada bu şehrin sosyal, siyasal ve ticari merkezinde çokça kararlar alındı. Stadyum Caddesi’nden, stadyuma kadar, kiliseye kadar Laodikya şehrinin sosyal, siyasal ve ticari alanının bulunduğu bir mekân… Konutlar Honaz tarafında ama bu bölge şehrin toplandığı yer. Bizde bu şehrin daha fazla ortaya çıkması, kazıların artması için Denizli Valiliği ile proje yaptık. 1 Milyon TL destek ile kazıların devam etmesini sağladık. Merkezefendi meclis üyesi arkadaşlarımız ile temsili bir meclis toplantısı gerçekleştirdik. Bu değeri Türkiye’nin gündemine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Laodikya önümüzdeki dönem daha fazla anılacak. Liselerde okuyan çocuklarımızı buraya getireceğiz. Medeniyetleri göstereceğiz. Merkezefendililer Laodikya’yı daha fazla tanıyacak” ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. ŞİMŞEK “SON MECLİS 1500 YIL ÖNCE TOPLANMIŞTI”


Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, 1500 yıl sonra ilk kez belediye meclisinin tekrar yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Şimşek, “Merkezefendi Belediyesi’nin toplantı yapmasından dolayı mutluluk duyuyorum. M.Ö 5500-7500’e kadar indiğimiz Laodikya’da ilk Meclis 2 bin 300 yıl önce toplanmış ve son mecliste 1500 yıl önce toplanmış. İlk kez 1500 yıl sonra Merkezefendi Meclisi burada toplanıyor” şeklinde konuştu.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Meclis toplantısı sonrası Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve meclis üyeleri, Laodikya’da incelemelerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.