enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Merkezefendi’den Özel Çocuklara Özel Tesisler

Merkezefendi’den Özel Çocuklara Özel Tesisler
26.09.2017
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu Konferans Salonu ve Çamlık Özel Eğim Okul Kuaför ve Bakım salonu bugün gerçekleştirilen tören ile açıldı.

Merkezefendi Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yapımı tamamlanan İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu Konferan Salonu ve Çamlık Özel Eğim Okul Kuaför ve Bakım Salonu bugün Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu,öğrenciler velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Özel İnsanlardan Özel Mehter Gösterisi

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu önünde başlayan açılış seromonisinde ilk olarak down sendromlu çocuklarında aralarında bulunduğu mehter takımı protokol üyelerine, öğrencilere ve velilere bir gösteri gerçekleştirdi. Protokol üyeleri mehter gösterini ilgili ile izledi ve çok beğendiklerini belirttiler. Ayrıca çocuklara Merkezefendi Belediyesi’nin ‘arabadan in,bisiklete bin’ projesi kapsamında bisikletler hediye edildi.

Konferans Salonu Açıldı

Mehter gösterisinin ardından İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu bünyesine kazandırılan konferans salonunun açılışı için salona geçildi. Açılışta İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Milletvekili Şahin Tin ve Vali Hasan Karahan birer konuşma yaptı.

Mahmut Oğuz;”Okullarımız 5 Yıldızlı Otel kalitesinde”

Açılışta ilk olarak sözü İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz aldı. Oğuz;”İlk olarak bu salonu bizlere kazandıran Merkezefendi Belediyesine ve Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür ederim. Biz özel eğitim anlamında özel eğitime Denizli olarak çok önem veriyoruz. Okullarımız beş yıldızlı otel ayarında ve 15 okulumuzda 1800 öğrencimize eğitim veriyoruz. Burada herkese teşekkür ediyorum özel olarak da eğitimcilerimize çok teşekkür ederim. Sayın Belediye Başkanımızda bu işi koordine ediyor ve bu yapıları bize kazandırıyor. Keşke çocuklarımız engelli olmasa ama Allah’ın verdiğine bir şey yapamayız. Bizler onlara sahip çıkmak adına bu hizmeti vermek zorundayız”dedi.

Başkan Subaşıoğlu;”Okullarımız sayesinde çocuklarımız ve velilerimiz nefes alacak”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu;”Bugün Merkezefendi Belediyesi olarak mutlu bir günümüz. Özel eğitim okullarında yapmış olduğumuz hizmetlerin açılışlarını yapacağız. Sayın valimizin öncülüğünde milletvekillerimizin desteği ile engelli çocuklarımıza vatandaşlarımız hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah biz engellilerimizle ilgili projelerimizi ‘Engelliler Sarayı” ya da diğer adı ile ‘Engelliler Yaşam Merkezi’ projesi ile taçlandırmak istiyoruz. Bu binanın da inşaatı başladı. Türkiye’de ikinci olacak olacak Engellier Sarayı’nda birçok atölyeler olacak. Marangoz,market,resim,konfeksiyon gibi birçok atölye ve dükkanlar olacak. Engelsiz çocuklarımızı burada eğitim almalarını yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağız. Bu merkezimizin önünde ücretsiz servislerimiz olacak bu sayede hem çocuklarımızın hem velilerimizin nefes alacağız bir gün oluşturmak istiyoruz.

Merkezefendi Okulları Eğitimde İlk Sıralarda

Merkezefendi okulları Denizli’de hem ortaokul sıvavlarında hem üniversite sınavlarında 19 ilçe arasında birinci, Türkiye’de ise ilk üç veya ilk beşte yer alıyor.Yaptığımız istişareler sonrasında bu başarının kalıcı ve sürdürülebilir olamasında çalışıyoruz. Yine Merkezefendi Belediyesi olarak 2 adet anaokulumuzu bitirip Milli Eğitime teslim etti. Türkiye’de bir ilk olan İmam Hatip Fen Lisesi Ocak ya da Şubat ayında açılacak. Önümüzde hafta ise 18 okulumuzda yapmış olduğumuz zenginleştirilmiş kütüphanelerini açacağız. Bu kütüphanelerimizde bulunacak servislerle öğrencilerimizi bu kütüphanelerden yararlanmaları için buraya götüreceğiz”dedi.

Şahin Tin;”Biz onların hayatına karışıyoruz”

Başkan Subaşıoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Milletvekili Şahin;” Öncelikle böyle bir toplantı merkezinin açılışında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Biz engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak yerine onların hayatlarına karışıyoruz. onlarla birlikte hayatı devam ettirmenin önemini anlıyoruz. Geçmişte ne yazık ki bu kardeşlerimize çok farklı bakılıyordu. Bunun acılarını ve dertlerini aileler çekiyordu ama bugün geldiğimiz noktada o ailelerimiz ve çocuklarımız toplumun içerisinde her şekilde, okuluyla eğitimiyle her zaman topluma yararlı işler yapmaktalar. Tabi bu hizmetler yapılırken hükümetimizin de ailelerimize maddi yardımlarla, fiziki şartların oluşturulmasında da büyük gayretler göstermekte. Bunun yanında bu konuda gayretli yerel yönetimlerimizi de tebrik ediyorum.”dedi.

Vali Karahan;”Denizli Özel Eğitimde Öncü”

Açılışta son olarak Denizli Valisi Hasan Karahan söz aldı. Vali Karahan;”Özel Eğitim okulları ailelere özellikle büyük yük taşıyan annelere bir nefes aldırmak için çok önemli. Denizli Özel Eğitim Okullarına verdiği önemle Türkiye’de önde gelen illerden. Çalışmalarımız sonucunda bugün açacağız salon ve tesislerimizle bu konuya verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Günümüzde engelli çocuklarımızın sayısı artıyor bunu engellemek mümkün değil. Bizlerde sorumluluklarımız gereği bu tür tesisleri ve okulları kazandırarak görevimizi yerine getiriyoruz. Emeği olan herkese teşekkür ederim”dedi.

Vali Hasan Karahan’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri,veliler ve öğrencilerin katılımı ile İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu Konferans Salonu açılışı gerçekleştirildi. Vali Hasan Karahan bu salonun okula kazandırılmasında öncü olan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na bir plaket takdim etti.

Özel Kuaför

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu Konferans Salonu’nun açılışının ardından Çamlık Özel Eğitim Okulu bünyesine kazandırılan Kuaför ve Bakım salonun açılışı gerçekleştirildi. Çamlık Özel Eğitim Okulu bünyesinde özel öğrencilerin çalışacağı Kuaför ve Bakım Salonu protokol üyeleri, veliler ve öğrencilerin katımı ile açıldı. Burada öğrenciler protokol üyelerine kuaförlükteki hünerlerini sergiledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.