enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliği Protokolü İmzalandı
25.01.2018
A+
A-

Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliğini sağlamak amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirlimesi projesi kapsamında farklı sektörlerle gerçekleştirilen protokol töreni Vali Hasan Karahan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün mesleki ve teknik eğitim yolu ile yetiştirilmesi, bu amaçla kamu, özel kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve iş gücü piyasası aktörleri ile etkili işbirliği yapılarak eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı protokol 61 sanayici ve iş adamının imzasıyla gerçekleştirildi.

Anemon Otelde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Oda Başkanları, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

”Maalesef bizde kamuya geçelim, emekliliği garantileyelim düşüncesi hakim’

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan protokol töreninde, duyarlı davranışlarından dolayı katılan sanayici ve iş adamlarına teşekkürlerini ileten Vali Hasan Karahan; “Yaklaşık 30 yıl önce ilk Kaymakamlar grubu olarak yurt dışına İngilizce eğitimine gittiğimizde, okulda üniversite mezunu bir bayanla sohbet ettik. Bayan marangoz olan eşinden övgüyle ve gururla bahsediyordu. Yani yeteneğinin ve mesleğinin önemine vurgu yapıyordu. Bizde okumazsa bari meslek lisesine gitsin bir diploması olsun algısı var. Yurt dışındaki bu bakış açısını bizim ülkemizde de görmek istiyoruz. Yani Meslek Lisesi’de önemlidir. Emeğe saygı, üretime saygı diyoruz. Ama maalesef bizde kamuya geçelim, emekliliği garantileyelim düşüncesi hakim.

”En iyi Şekilde Kullanmalıyız”

Bu düşünceyle hiçbir ülke kalkınamaz gelişemez. Biz çok memnunuz ki bu geleneksel hastalık Denizlimizde çok az. Denizli’nin kalkınması gelişmesi de bu hastalığın Denizli’de ve çevresinde az olduğunu gösteriyor. Biz de bu cesaretle Denizli’de Mesleki Eğitim’in önemini farkettik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte büyük bir heyecanla bu işe koyulduk. Sizler de ortak oldunuz ve hep birlikte güzel bir yola çıktık.Mesleki Eğitim Daire Başkanı’nın dediği gibi normal bir liseye göre pahalı bir yatırım. Dolayısıyla yapılan bu yatırımı en iyi şekilde kullanmamız lazım.Bu konuda Milli Eğitim güzel bir gayret içinde biz de Valilik olarak bu çalışmanın takipçisiyiz, destekçisiyiz. Hep beraber memleket meselesi denilen Meslek Lisesi’ni daha da geliştireceğiz. Denizli’nin böyle bir potansiyeli ve heyecanı var. Şimdiden projenin başarılı olmasını diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Tören protokollerin imzalanmasının ardından çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.