enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9704
ALTIN
2.323,66
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Metin Feyzioğlu Denizli Barosu’nu Tarihi Günde Yalnız Bırakmadı

Metin Feyzioğlu Denizli Barosu’nu Tarihi Günde Yalnız Bırakmadı
15.11.2017
A+
A-

Denizli Barosu Tarihi adlı Yaşar Tok’un yazdığı kitap bugün Denizli Barosu’nda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılımı ile basına tanıtıldı. Denizli’nin ülke için öneminden bahseden Feyzioğlu;” Baromuzun tarihini, baromuzun Türkiye tarihindeki, baromuzun milli mücadeledeki yerini ortaya koyan mükemmel bir çalışma oldu”dedi.

Denizli Barosu Tarihi adlı kitabın tanıtımına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, önceki dönem baro başkanları, kitap yazarı Yaşar Tok, çok sayıda avukat ve basın mensupları katıldı. Kitap tanıtımından önce Metin Feyzioğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu gerçekleştirdiği basın toplantısına başlamadan önce Denizli hakkında açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu;” Denizli’nin Türkiye’nin kuruluşunda harcı vardır. Denizli milli mücadelenin kalesidir. Biz bugün buraya gelmeden önce 10 Kasım’da Beylerbeyi’nde Atatürk’e saygısını gösteren Mehmet Tuna amcayı ziyaret ettik. Bunun için dün gece Denizli’ye geldik. İyiki gitmişiz bu hikayelere Türkiye’nin ihtiyacı var.”dedi ve soruları yanıtladı.

”Türkiye Barolar Birliğini kendileri gibi gayri ciddi bir kurum sanmasınlar”

Feyzioğlu DHKP-C üyeleri olmaları kaydıyla tutuklanan avukatlara yönelik soruya;”Öncelikle şunu belirteyim Türkiye Barolar Birliği’nin görüşü tutuklamanın en son çare olması yönündedir. Tutuklamanın Türkiye’de bu kadar kolay ve çok gerçekleşmesini kaygı ile izliyoruz. Bizim bu tutuklamalara ilgi göstermediğine dair ilgi göstermediği bazı kesimlerce pompalanmaktı. Bu tutuklamalarda ilgilenmediğimiz yalandır. Bu yalanı ortaya atanlar kötü ve kötü niyetlidir. Amaçları iyi niyetli insanlarımızı kandırmaktır. Bize saldırmalarının sebebi bizim Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Üniter Devletçi ve Milli Devletçi olmamızdandır. Bunu içine sindirememiş, şimdilik bundan yararlanalım diyenlerin çabasıdır. Ağız dolusu Atatürk dediklerine, Milli devlet dediklerine rastlamazsınız. Bizim bu duruşumuz onları rahatsız etmiştir. Biz onların rahatsızlıkları göğsümüzde madalya gibi taşarız. Suçlamaları izliyoruz, bu kişilerin savundukları müvekkillerin kimlikleri üzerine sorgulandıklarını biliyoruz. Tüm ifade ve sulh-ce za tutanaklarını okudum. Bize saldırmayı marifet bilenlerin okuduklarını sanmıyoruz. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Üniter Devletçi ve Milli Devletçi olan ama ayırımcılığa da karşı olan bir yapıyı hırpalayalım düşüncesindedirler. Biz adil yargılanmalarını isteriz, Türkiye Barolar Birliğini kendileri gibi gayri ciddi bir kurum sanmasınlar.”dedi.

”İnsanları FETÖ’ye siz yönlendirdiniz”

FETÖ üyeliği konusunda alınan karar olan;Örgüte sempati duymak, örgütün amaçlarını, değerlerini ideolijisini benimsemek, buna ilişkin yayınları okumak, bulundurmak ve örgüt liderine saygı duymak gibi hususlar örgüt üyeliği için yeterli kanıt değildir” karı hakkında ne düşündüğü soruldu. Feyzioğlu;” Bu yeni ilke değil. Yargıtayımızın çok uzun yıllar önce yerleştirdiği ve örgüte üyelik için şartları yılların tecrübesi ile sıraladığı içtadın devamıdır bu. Türkiye’de siyasi iktidarın teşviki ile, uzun yıllar F tipi suç örgütü olarak nitelendirdiğim Fetullah Gülen cematine bir sempati yaratıldı. Bankasına para yatırmayan, gazetesine abone olmayan, sohbetlerine gittiğini belgelemeyen kişilerin kamuda işleri yürümedi. 17-25 aralıkta bankalar hala açıkken, okullar MEB’den ruhsatlı öğrenci kabülüne devam ederken, Başbakanın tutup bunlara para yatırmayın, okullara öğrenci götürmeyin demesi hukukla bağdaşmıyordu. Bankaların kapatılması, okulların lisansının iptal edilmesi gerekiyordu. Sizin yönlendirmenizle insanlar bunu yaptı onların suçlanması ‘Kabile devletinde’ olur”dedi.

”Görevi millet verir”

Feyzioğlu daha önce sorulan Cumhurbaşkanlığı sorusuna Denizli’de de cevap verdi. Daha önce ‘Cumhurbaşkanlığı talep edilecek bir makam değil diyen Feyzioğlu;” Sizin bu soruyu sormanız ve sizin bu soruyu sormanızı sağlayan toplumsal dinamik bile benim için şereftir. Çünkü bir insanın ismini basın sormak durumunda hissediyorsa toplumda da bu şekilde anılıyorsa bu bir lütuftur. Benim cevabım aynı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak görevimize devam ediyoruz. Bu teveccühtür, bu kararlar kişilerin verebileceği kararlar değildir. Zamanla olgunlaşır ve milletin kararını gördüğümüzde karar veririz. Böyle bir görev verilmedi, kimseye verilmedi. Bu millet için ölünmesi gerekiyorsa ölürüz, yaşanması gerekiyorsa yaşarız, yaşamak ölümden daha zordur”dedi.

90 yıllık tarih

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından Denizli Barosu’nun tarihini anlatan Yaşar Tok’un yazdığı Denizli Barosu Tarihi adlı kitabın tanıtımına geçildi. Denizli Barosu konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında birçok hukuk görevlisi de yer aldı. Feyzioğlu burada yaptığı konuşmada;” Baromuzun tarihini, baromuzun Türkiye tarihindeki, baromuzun milli mücadeledeki yerini ortaya koyan mükemmel bir çalışma oldu”dedi. Feyzioğlu burada kitap yazarı Yaşar Tok’a ve kitabın hazırlanmasında emeği geçen Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’a plaket verdi. Böyle bir eseri kazandırdıkları için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.