enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5163
EURO
34,7309
ALTIN
2.490,17
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Mükerrem Güleç Kendi Başarı Hikayesini Yazdı

Mükerrem Güleç Kendi Başarı Hikayesini Yazdı
20.02.2018
A+
A-

46 yaşındaki  Mükerrem Güleç, zor bir hayatın ardından İŞKUR’un topluma kazandırma projesi kapsamında eski hükümlülere yönelik hibe desteği bir başarı hikayesine imza attı.

1972’de Denizli’de doğan, liseyi bitirdikten sonra 17 yaşında evlendi. Evliliği boyunca bir oğlu dünyaya geldi. 15 yıl sonra eşinden ayrıldı. Butik üzerine kendi işini kurdu. Ticari yönden yaşadığı bir sıkıntı nedeniyle 2009 yılında cezaevine girdi; 2016 yılının Eylül ayında denetimli olarak tahliye oldu.

1 Hafta sonra İŞKUR’a Müracaat Etti

Cezaevindeki konferanslarda İŞKUR’un topluma kazandırma projesi kapsamında eski hükümlülere yönelik hibe desteği olduğunu öğrenmişti. Tahliye olduktan bir hafta sonra İŞKUR’a başvurusunu yaptı.  Önce İŞKUR’un aracılığıyla Girişimcilik Eğitim Sertifikasını aldı. Girişimcilik eğitimi sırasında eğitim veren hocanın sunduğu önerilerden ‘’ Organik Solucan Gübresi Üretmek ‘’ ile ilgili işin kendince yapılabilir olduğunu düşündü. Daha sonra konu ile ilgili Türkiye genelinde yapılan işler ve ihtiyaç sahasını araştırdı. İnsanlık var oldukça gıda gereksinimi ihtiyacı olacağını, bunun da organik yollarla yapılmasının son dönemlerde daha da önem kazandığını ve insanlara faydalı bir iş yapmaktan duyacağı mutluluk ile birlikte işinde başarılı olacağını düşünerek bu sektöre yatırım yapması gerektiğini anladı.

Başarıdan Başarıya Koştu

2016 yılının Eylül ayında tahliye olan Güleç, Ekim ayında projesini hazırlayarak Denizli İŞKUR’a sundu. 2017 yılı Mart ayında Proje Destek Hibesi İŞKUR tarafından onaylandı. Hibe kapsamında 160.000 adet Solucan, Solucan Gübre Eleği Makinesi, Solucan Üretim Kasalarını aldı ve M&U adındaki işletmesini kurdu. 1.5 yıl içinde 160.000 olan Solucan sayısı 3 milyona ulaştı. Geçen sürede 10 tonu aşkın Organik Solucan Gübresi üretimi yaptı. Yaptığı çalışmaları kendisini ziyaret eden İŞKUR personeline anlatan Güleç, Şu an işlenmeye hazır yaklaşık 10 ton Organik Solucan Gübresi olduğunu dile getirdi. Ürünlerini Kamu firmalarına ve kendi işini yapan çiftçilere satan Güleç, kazandığı para ile dört büyükbaş hayvan aldı. Aldığı büyükbaş hayvanların gübresini de Solucan maması olarak kullandı. Solucan maması ve Solucan satışı yaparak kazancını artırdı. Ve devlete olan 4000 liralık vergi borcunu ödedi. Ardından organik gübre kullanarak sebze üretimine başladı. Ayrıca katma değeri en yüksek olan Organik Sıvı Solucan Gübresi üretimine başladı. Antalya, Manavgat, Serik bölgelerinden siparişler almaya başladı. Aydın’ın Söke ilçesindeki pamuk üreticilerine satış yaptı.

Bakan Zeybekci ve DTO Başkanı Erdoğan’a Teşekkür

Denizli İŞKUR yetkilileri, işletmesini kuran Mükerrem Güleç’i, firmasında ziyaret etti. Yetkililer ile görüşme yapan ve çalışmaları hakkında bilgi veren Güleç ‘’ Cezaevinden çıktığımda ne yapacağımı bilmiyordum. Aklıma cezaevinde aldığımız eğitimler ve İŞKUR geldi. Projemi sundum. İŞKUR bana destek çıktı. Aldığım hibe destek sayesinde işletmemi kurdum. Çalışmalarımız sonuç verdi ve işletmemi büyüttüm. İlerleyen dönemde daha da büyüyerek ihracata başlamayı düşünüyorum.  Ayrıca cezaevinde kalan kişiler için Solucan Gübre Üretimi Kursları düzenlenmesi ve uygulama alanı oluşturulması için proje hazırlamak, Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Sayın Uğur Erdoğan’ın da desteği ile bu projeyi hayata geçirmek istiyorum’’ dedi. Güleç ‘’ Kadın olarak tek başına ayakta durabilmenin ve yaşadığım zorlukların ardından insanlara faydalı bir iş üzerine çalışıyor olmanın haklı gururunu yaşıyorum; bu gururu yaşatan Devletimize ve Denizli İŞKUR’a başta olmak üzere bu yolda bana destek olan iş arkadaşlarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

”Çalışmalarımız Devam Edecek”

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık ‘’ Temel amacı istihdam olan Kurumumuzun yaptığı çalışmalar sonucunda insanların gözlerindeki mutluluğa şahit olmak tarif edilemez. Özellikle engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın umut ışığı olmak, kadınlarımızın, gençlerimizin elinden tutmak ve onları sağlam bir gelecek için iş sahibi yapmak adına Denizli İŞKUR olarak gayretle çalışmaya devam edeceğiz ‘’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.