enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6004
EURO
34,8280
ALTIN
2.491,99
BIST
9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Necip Filiz’den 15 Mayıs Mesajı

Necip Filiz’den 15 Mayıs Mesajı
15.05.2018
A+
A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Denizli halkının bundan tam 99 yıl önce korkusuzca bir diriliş destanı yazdığını ve bu tarihin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Milli egemenliğimize yönelik saldırılara karşı, birlik içinde her zaman gerekli cevabı vereceklerini kaydetti.

O günlerden bu günlere zorlu mücadelelerle gelindiğini belirten Başkan Filiz; “ Yoksulluk içinden gelen bir Türkiye’den, bugün geldiğimiz noktada kendi milli savunma silahlarını yapan, kendi barajını yapan, üretimini yapan ve ürettiğinin büyük bir kısmını dışarıya satan dünyanın en büyük ekonomileri arasına giren bir ülke konumuna geldik. Bunu birlikte, beraber, çalışarak yaptık. Unutmamamız gereken bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olmak, sımsıkı birbirimize sarılmak ve düşmana hiçbir zaman fırsat vermemektir” diye konuştu.

Başkan Filiz; 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nün Denizli için ayrı bir önem taşıdığını söyleyerek, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra, Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları toplayarak kurtuluş mücadelesini başlattığını, Kayalık Camisi önünde toplanan vatandaşların, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde Bayramyeri Meydanı’na doğru yürüdüğünü ve şu anda Atatürk Etnografya Müzesi olan binada bulunan sancağı alarak Bayramyeri’ne geldiklerini,burada okuduğu fetva ile vatanın savunulması gerektiğini belirten Hulusi Efendi’nin kurtuluş meşalesini yaktığını, Denizli’nin Sarayköy ilçesine gelen düşmanın gösterilen direniş sonucunda köprüden geçemediğini ve Denizli’ye girmesine izin verilmediğini, İşte o yüzden  bu günün Denizli için gurur günü olduğunu belirtti

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Dönemin vatanperverleri, Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde yokluklara ve zor koşullara rağmen Yunan işgaline karşı canlarını ortaya koyup mücadele etmekten asla geri durmadılar. 15 Mayıs tarihinde, milli mücadelenin ateşini yakarak düşmana Anadolu’nun geçilemeyeceğini kahramanca gösterdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele’de, 15 Temmuz’da ve ülke savunmasında bu aziz vatan ve millet için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Biz, bu direnişin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve unutulmaması için de 15 Mayıs’ı Milli Mücadele Günü olarak kutluyoruz. O dönemde yoklukta verilen mücadelenin herkes tarafından bilinmesi gerekir. Özellikle gençlerimiz, atalarının nasıl fedakarlıklarla bu ülke topraklarını korumak için canını hiçe sayıp savaştığını bilmelidir. Özellikle tarihimizi bilmemizde yarar var. Denizli Belediye Meclisimiz Mayıs 2007 yılı toplantısında aldığı kararla 15 Mayıs’ın Denizli Milli Mücadele Günü olarak kutlanmasını sağladı. Bu günün Milli Mücadele Günü olarak kabul edilip, bu gurur gününün tüm Denizlililerce coşkuyla kutlanması kararının alınmasında emeği geçen Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.