enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Nurten Karakış: “Kadınlar Daha Çok Siyasette Yer Almalı”

Kadın Hakları Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, Türk Kadınlarının seçme ve seçilme hakkına sahip çıkıp yaklaşan yerel seçimlerde daha çok kadın adayın olması gerektiğini söyleyerek, kadınları siyasete girmeye davet etti.

Nurten Karakış: “Kadınlar Daha Çok Siyasette Yer Almalı”
05.12.2018
A+
A-

Kadın Hakları Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilişinin 84. yıldönümünü nedeniyle Deda Haber’e açıklama yaptı. Karakış, kadın hakları konusunda mücadele veren kadınları teşekkür etmemiz gerektiğini belirterek, “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilişinin 84. yıldönümü.  Kadın hakları ve kadınların erkeklerle eşitliği konusunda geçen asırdan itibaren batı ülkelerinde yoğun mücadele verilmiştir. Bu hakların kazanılması için 1924 yılında büyük şehirlerde olduğu kadar, Anadolu’nun pek çok yerinde kurulan kadın derneklerinin de destekleriyle kampanyalar düzenlenerek yoğun çaba ve çalışmaları şükranla anmamız gerekir.  Türk kadını yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada, en azimli en inançlı en güçlü çalışmaları ve destekçileriyle çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir. Çağdaş Türkiye kurucusu ulu önder Atatürk tarafından bu haklar Türk kadınına batı ülkelerinden çok önce verilmiştir” dedi.

“Atatürk Kadın Hakları İçin En Çok Mücadele Eden Liderdir”

Atatürk’ün kadın hakları için uğraş verdiğini vurgulayan Karakış, “Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Bağımsızlık yapan ülkeler nasıl Atatürk’ü örnek bir lider olarak almışlarsa kadın hakları uğruna uğraş ve savaş verenlerde onu bir devrimci olarak aynı şekilde örnek almak durumundadırlar. Çünkü bütün insanlık tarihi boyunca, tarihin hiçbir döneminde hiçbir lider kadın hakları konusunda Atatürk kadar önsezili ve ön görüşlü olmamıştır. Onun kadar uğraş ve savaş vermemiştir” diye konuştu.

“Kadınlarla İlgili Kararlar Kadınlara Sorulmalı”

Başkan Karakış kadınlarla ilgili kararları kadınların vermesi gerektiğini söyleyerek, “Eğer Türkiye modern bir toplum ise kadınlarla ilgili verilmesi gereken kararlarda, hak ve özgürlüklerde kadınlara sorulması, onların fikirlerinin alınması ve karar alma mekanizmalarına dahil edilmesinin zamanı çoktan gelmiştir. Kadınlarımızın artık bazı şeylerin farkında olması gerekir. Farkında olanların, farkında olmayanlara farkındalıklarını anlatmaları, onlara yardımcı olmaları gerekir. Bunun içinde çaba gösterirken seçme ve seçilme haklarına da en iyi şekilde ve yerinde kullanmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Yerel Seçimde Kadın Adaylar Artmalı”

Nurten Karakış siyasette kadınların sayısının artması gerektiğini belirterek, “Önümüzde yerel seçimler var. Kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını kullanarak daha çok siyasette yer almasını arzuluyor ve bekliyoruz. Kadınlar bu ülkenin yönetim kademelerinde daha çok yer almalı, ülkenin yarısının kadın olduğunu düşünürsek siyasette daha çok kadın olmalı” dedi.

Haber: AYŞE SELÇUK KAĞ

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.