enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5400
EURO
34,8621
ALTIN
2.424,20
BIST
9.694,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

O İlçenin Merkezine Dev ‘Andımız’ Pankartı Asıldı!

Denizli’nin Çal ilçesinde Belediye Başkanı Fethi Akcan, Cumhur ittifakı’nın bozulma nedenlerin biri olarak görülen ‘Andımız’ tartışmaları devam ederken, İlçenin merkezine ‘Öğrenci Andı’nın yazılı olduğu görseli astırdı. İttifakın bozulması sonrası bu kararın alınması dikkat çekti.

O İlçenin Merkezine Dev ‘Andımız’ Pankartı Asıldı!
24.10.2018
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın talimatıyla, ilçe merkezinde bulunan eski belediye binasının önüne ‘Andımızın’ yazılı olduğu görsel asıldı. Başkan Akcan, “Ülkemizde Andımız’ın tartışılıyor olması bile bizleri üzüyor. İlkokul çağında çocuklarımıza yön veren Andımız’ın okullarımızda yeniden okutulmasını istiyoruz. Bu talep Çal halkının talebidir” dedi.

Eski belediye hizmet binasının önüne Çal Belediyesi çalışanları tarafından Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın talimatıyla üzerinde Mustafa Kemal Atatürk görselinin bulunduğu dev Andımız pankartı asıldı. Andımız pankartının sağında Türk bayrağı, solunda ise Çal Belediyesi’nin flaması yer aldı.

 “HER TÜRK EVLADI BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR”

Başkan Fethi Akcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Türkiye’de yaşayan değişik etnik gruplara ait insanımız vardır. Ancak, Türklük bizi bir arada tutan en önemli değerdir. ‘Andımız’ kesinlikle etnik bir kökeni ifade etmez. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanları bir arada Türklük şuuru tutmaktadır. Hepimiz ‘Andımız’ ile büyüdük. Danıştay, okullarımızda ‘Andımız’ın yeniden okutulmasına dair karar verdi. Keşke bu konu mahkemelik bile olmasaydı. Keşke, ‘Andımız’ okullarda okutulmaya devam edilseydi. Yasaklanması bile çok üzücü bir durumdu. Bizler; Okullarımızda ‘Andımız’ın yeniden okutulmasını, çocuklarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yetiştirilmesini arzuluyoruz. Her Türk evladı da böyle düşünmektedir. ‘Türk’üm doğruyum’ diye başlayan andımızdan rahatsız olunmamalıdır. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

İTTİFAK SONRASI ‘ANDIMIZ’ KARARI

AK Parti ile MHP arasında 15 Temmuz sonrası sağlanan mutabakat 24 Haziran seçimlerinde ‘Cumhur İttifakı’ olarak adlandırılmıştı. Dün MHP grup toplantısında Devlet Bahçeli’nin ittifakın sona erdiği açıklamasının ardından Denizli il ve ilçe başkanlıklarından da ardı ardına açıklama geliyor. Tam bu açıklamalar yapılırken Başkan Akcan’ın bu kararı ittifak sonrası bir adım olarak yorumlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.