enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5707
EURO
34,7707
ALTIN
2.491,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Organ Bekleyen Hastalara Umut Oldular

Daha önceden kalp rahatsızlığı bulunan ve epilepsi nöbeti sonucu beyin kanaması geçirerek yoğun bakımda 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Uğur Büyükçakır’ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Organ Bekleyen Hastalara Umut Oldular
02.11.2018
A+
A-

28 Ekim’de epilepsi nöbeti geçirerek fenalaşan Uğur Büyükçakır Denizli Devlet Hastanesi Acil Servise getirildi.  Yapılan tahlil ve tetkiklerin sonunda beyin kanaması geçirdiği tespit edilen hasta Nöroloji Yoğun Bakıma kaldırıldı. Yoğun bakımda 3 gün boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen Uğur Büyükçakır’ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda 48 yaşındaki Büyükçakır’ın organları bağışlandı.

İzmir’den gelen ekipler aynı anda 2 böbreği ve karaciğeri aldı. Alınan organlardan böbrekler İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer de yine İzmir Kent Hastanesi’ne gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Uğur Büyükçakır’ın ailesine baş sağlığı dileyerek, organ bekleyen hastalar adına minnettarlığını dile getirdi. Öztürk; “ Her zaman söylediğimiz gibi organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Ülkemizde de organ bekleyen binlerce hasta olduğunu düşünürsek, Büyükçakır ailesi en acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldular. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bir kez daha herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.