enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Pamukkale Sosyal Market Misyonunu Yerine Getirdi

Sosyal belediyecilikte önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi’nin yaklaşık 2 yıl önce ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik açtığı Pamukkale Sosyal Market, 4 bin aileye ulaştı. Yapılan başvuruları ince eleyip sık dokuyarak gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit eden Pamukkale Belediyesi bugüne kadar bin 500 aileye kart dağıttı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sosyal denge için kurulan marketimize başvuru sayısı 4 bini buldu. Bu başvurular içinde bin 500 kişi Sosyal Kart’tan faydalanıyor. Sosyal Market gerçek ihtiyaç sahiplerinin tencerelerinin kaynamasına destek veriyor” dedi.

Pamukkale Sosyal Market Misyonunu Yerine Getirdi
06.11.2018
A+
A-

Pamukkale Belediyesi, kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte örnek olmaya devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla, “Pamukkale Sosyal Market”in iki yılı aşkın bir sürede yaklaşık bin 500 ailenin yüzünü güldürdüğünü bildirdi. Başkan Gürlesin, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara destek olmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Pamukkale Belediyesi Sosyal Market Derneği’ni resmi olarak Kasım 2015’te kurduklarını,  Belediye’nin Atatürk Caddesi’nde bulunan Çınar Ek Binası’nın giriş katında 2016 yılında hizmet vermeye başladığını söyledi.

“GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILIYOR”

Eğitimden, sağlığa, güvenlikten, sosyal belediyeciliğe her alanda öncülük eden Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Sosyal Market ile Denizli’de bir ilki gerçekleştirerek, ihtiyaç sahibi ailelerin gönüllerine dokunuyor. “Buradaki amaç ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerif’ine uygun olarak vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmak” diyen Başkan Gürlesin, “Pamukkale Sosyal Market Derneği’ni kurarak çıktığımız bu yolda, bizler elimizi güzel bir amaç için taşın altına koyduk. Dernek ile belediyemizin yaptığı işbirliği kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın gıda bankacılığı kapsamında yaptıkları giyecek, yiyecek, temizlik gibi malzeme bağışlar, sosyal marketimiz aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu noktada da hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında gönül köprüsü kuruyoruz. Bununla birlikte sadece gelen bağışlarla değil belediyemiz tarafından da oluşturulan bir bütçe ile sosyal marketimize yine gıda bankacılığı kapsamında destek oluyoruz” dedi.

İNCE ELENİP, SIK DOKUNUYOR

Sosyal Market’teki işleyişi anlatan Başkan Gürlesin, “İlçe genelindeki 68 mahalleden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın başvuruları dikkatlice inceliyoruz. İlk olarak, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan sorgulama talep ediyoruz. Sonrasında, Belediye ekiplerimiz ilçe sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi ailelerin evini tek tek gezip,  yaptıkları incelemeyle yardıma muhtaç aileleri belirliyorlar. Bugün itibariyle, yaklaşık 4 bin ailemiz başvuru yaptı. Bizler tüm başvuru sahiplerinin hane ziyaretlerini, incelemelerini gerçekleştirdik. Bu incelemeler sonrasında da bin 500’e yakın ailemize Sosyal Marketimiz aracılığıyla destek verdik. Yine bugün itibariyle de 600 ailemiz aktif olarak Sosyal Market’ten destek almaya devam ediyor. Bizler şu noktaya dikkat ediyoruz. Sosyal Kart verdiğimiz ailemizin takibini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Durumu düzeldikten sonra, sosyal kartının pasif hale getiriyoruz. Ki desteğimiz durumu düzelen aileden daha çok ihtiyacı olan ailemize destek olabilelim. Yani, biz bu konuda her başvurana değil gerçek ihtiyaç sahiplerine bu kartı veriyoruz” diye konuştu.

SOSYAL KARTLARI BİREBİR BAŞKAN GÜRLESİN VERİYOR

Sosyal Kart almaya hak kazanan ailelere bire bir kendisi Sosyal Kart’larını teslim eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sosyal kartlarımıza aylık 1000 puan yüklüyoruz. Bu da bugünün parasıyla yaklaşık 250 TL oluyor. Her ay yeniden güncellenen 1000 puanla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ayakkabıdan, giyeceğe, deterjandan, bakliyata kadar geniş ürün yelpazesinden istediği ürünü alabiliyor. Paranın geçmediği “Sosyal Market”imizle vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak farkımızda bu. Ülkemizin geleceği için aile kavramı çok önemli. Bizler de ailelerimizin zora düşerek, parçalanmasını istemiyoruz. Devletimizi temsilen Ak Partili belediye olmamızın bir gereği olarak gördüğümüz vatandaşımıza fayda sağlayan her güzel işin içinde olmaya devam edeceğiz. Her daim bölgemizdeki sıkıntılı ailelerin ellerinden tutmak istiyoruz” dedi. Başkan Gürlesin, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarına bayramlıklarla sevindirdiklerini de sözlerine ekledi.

KATKILAR BEKLENİYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Sosyal Market’e katkı vermek isteyenlerin ise Gıda Bankacılığı Sistemi ile de destek sağladıklarını belirtti. Başkan Gürlesin,  “Gıda Bankacılığı kapsamında ürünlerinizi derneğimize bağış olarak bekliyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü oluyoruz. Bunun için derneğimize 3 şekilde yardım yapılabiliyor. Ayni yardım denilen şekilde yapılan yardımlarda hayırseverlerimiz malzemeleri marketimize bağışlamış oluyor. Nakdi yardım ise hesap numaramıza yapılan bağışlarla gerçekleşiyor. Bunun dışında Gıda Bankacılığı sistemi ile yapılan bağışlar hayırseverlerimizin vergilerinden düşmeleri gibi avantaj da sağlıyor. Denizlili hayırseverlerin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırma konusunda görev yapan Pamukkale Sosyal Market’e yapmaları yönünde çağrıda bulunuyorum” diye konuştu. Pamukkale Sosyal Market Derneği’ne bağışta bulunmak isteyenler Ziraat Bankası’nda yer alan 2143-76521567-5001 nolu hesap ve TR8300 0100 2143 7652 1567 5001 nolu İBAN numarasına bağışlarını iletebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.