enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

PAÜ, Ryukyus Üniversitesi ile “Akademik Değişim ve  İşbirliği Protokolü” İmzaladı

PAÜ, Ryukyus Üniversitesi ile “Akademik Değişim ve  İşbirliği Protokolü” İmzaladı
13.03.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Ryukyus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (Okinawa-Japonya) arasında “Akademik Değişim ve İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilecek.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde,  Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Ryukyus Üniversitesi Mühendislik  Fakültesi  İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ömer Aydan, PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar hazır bulundu.

 

‘Geçmişten gelen birlikteliğe katkı sağlıyacak’

İmza töreninde konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  Türkiye ve Japonya arasında eskiden  süregelen   dostluk ve bağların bulunduğuna işaret ederek, “Üniversitelerin toplum üzerindeki etkileri göz önüne alındığında,  imzalanan ikili işbirliği protokolü ile Japonya ile geçmişten gelen tarihsel birlikteliğimize katkı sağlamayı, bu samimi birlikteliği  daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Mühendislik Fakülteleri  arasında imzalanan işbirliğinin üniversite geneline yayılacağına, sadece bilimsel çalışmaları değil aynı zamanda toplumlar ve ülkeler arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek,  Ryukyus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü’nden  Prof. Dr. Ömer Aydan ve PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar’a bu işbirliği protokolünün gerçekleşmesindeki katkıları için teşekkürlerini sunarak,  “Her iki hocamızın uzun yıllara dayanan dostluğu ve ortak bilimsel çalışmaları var. Bu çalışmalar, bugün her iki üniversitenin ortak somut bir protokol altında işbirliği yapmasını sağladı. Mühendislik Fakülteleri arasında başlayan bu ikili işbirliğinin, her iki üniversitenin  tüm akademik birimlerini kapsamasını hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.