enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5521
EURO
34,7644
ALTIN
2.493,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

PAÜ’de Engellilik Konusunda Farkındalık

PAÜ’de Engellilik Konusunda Farkındalık
05.12.2017
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü himayesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Bariyersiz Üniversite Yaşamı için El Ele Projesi’ engellilik konusunda farkındalık yarattı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve lisans öğrencileri ile birlikte organize edilen projede; fiziksel engellilik sahibi üniversite öğrencilerinin kampüs alanını kullanım biçimleri ve engelsiz fiziksel niteliklerin ortaya konulması, engellilerin kendilerini ilgilendiren konularda söz ve karar sahibi olacakları platformlar yaratılması ve toplumun doğru bilgilendirilmesi, engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Çok Sayıda Öğrenci Katıldı

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Denizli Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği’nden yapılan katılımın yanında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özcan başta olmak üzere akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özcan, Pamukkale Üniversitesi’ndeki öğrencilerin gereksinimlerinin karşılanması ve sağlıklı bir çevre ve eğitim faaliyetleri oluşturmak açışından bu etkinliğin önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özcan, ‘Özellikle Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak, iç ve dış mekân tasarımlarında bu etkinlikte yapılacak akademik bilimsel tartışmalarla birlikte geleceğe dönük çabalarda büyük katkısı olacağına inanıyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

‘‘Bariyersiz-engelsiz fiziksel çevreler’’

Açılış konuşmasının ardından Proje Yürütücüsü Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir, ‘Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele’ projesinin başlangıcından bugüne olan genel bir değerlendirmesini yaptı. Özdemir, proje sonuçları ve bu sonuçlardan yola çıkılarak projenin devam niteliğinde Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde mekânları herkes için erişilebilir duruma getirmek adına ‘‘bariyersiz-engelsiz fiziksel çevreler’’ oluşturmaya yönelik çözüm önerilerini ele aldı.

Projenin başlangıcından bu yana, tekerlekli sandalye kullanan öğrencilerin bakış açısından üniversite yaşamını ele alan ‘Biz’ ve tekerlekli sandalye deneyimini içeren ‘Yine Biz’ adlı iki kısa film gösterisi projenin yaygınlaştırma aşaması olan etkinlikte gösterildi.

Kısa film gösterimlerinin ardından, PAÜ öğrencilerinden oluşan proje ekibi olarak Şeyma Öztürk, Necati Çomuk, Ece Nur Sarıca, Halil İbrahim Akalın, İsa Karataş, Miraç BuğseTozak ve Mehmet Kaan Kırdı ‘Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele’ projesi ile ilgili deneyimlerini ‘Proje Üzerine Konuşmalar’ başlığı altında aktardılar. Konuşmaların ardından program, Lale Görgülü ve Çağla Görgülü’nün katılımcılar için hazırladığı ‘Bizden’ isimli keman dinletisi ile devam etti.

Müzik dinletisinin ardından, Oturum Başkanlığı’nı Prof. Dr. Ali Kitiş’in yaptığı, Prof. Dr. Aşkıner Güngör, Yrd. Doç. Dr. Gizem Erdoğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Bariyersiz Üniversite Yolunda Bizler’ adlı panel yapıldı.

Panelin ardından ise son olarak, PAÜ MTF Lisans öğrencileri Murathan Saydam ve Muhammed Çelik’in sunduğu “Bizden” enstrümantal müzik dinletisi ve ikram eşliğinde “Buluşma Noktamız: Akıl-Emek-Yürek” isimli serginin Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda açılışı gerçekleşti. Yapılan açılışın ardından fotoğraf, deneyim bilgilerinin görsel sunusu ve deneyim bilgilerin röportajlarını içeren video gösterimlerinden oluşan işitsel ve görsel karma sergi tüm katılımcılar tarafından gezildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.