enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4883
EURO
34,7656
ALTIN
2.490,41
BIST
9.552,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

PAÜ’de Montessori Anlatılacak

PAÜ’de Montessori  Anlatılacak
23.10.2017
A+
A-

Genel olarak 0-6 yaş dönemi çocukların bilişsel becerilerini geliştirmelerini amaçlayan Montessori Metodu 24 Ekim Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Engin Aksel Salonu’nda  saat 14:00’da  Doç. Dr. Özlem Körükçü ve Gülbeyaz Kanber tarafından anlatılacak.

2017-2018 yılı başında Dr. Maria Montessori Pamukkale Üniversitesi’nde yapılacak seminer çalışması ile onurlandırılacak. Yapılacak seminerde DSHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Kürkçü ve Özel Dünya Çocukları Mostessori Anaokulu Kurucu Müdürü Gülbayaz Kanber bilgilendirmelerde bulunacak.

Seminerde Neler Konuşulacak?

Doç. Dr. Körükçü ve Montessori Anaokulu Kurucusu Kanber tarafından seminere katılan misafirlere; Maria Montessori Kimdir?, Montessori Methodu Nedir? Montessori Metodu ile geleneksel metodlar arasındaki farklılıklar nelerdir? Okul öncesi eğitiminde Montessori Eğitimi neden önemlidir? Montessori Eğitiminde öğretmenin rolü konuları hakkında bilgilendirme yapacaklar.

Montessori Hakkında;

Günümüzden yaklaşık 1 asır önce tek bir kadın ve bir oda dolusu çocuk yürekten çalışarak insanın içindeki potansiyeli keşfettiler. Dr. Montessori pedagojisi 1907’de Avrupa’dan başlayarak, bütün dünyaya yayıldı. Dr. Maria Montessori’nin hayata gözlerini yummasının ardından, Montessori eğitimine saygı duyan ve onun izinden giden insalar; 1929 yılında Dr.Maria Montessori tarafından ilk olarak Helsinki’de başlatılan ve günümüze kadar 4 yılda bir düzenlenen kongre çalışmalarına başladılar. Montessori pedagojisini yayarak bütün bu harekete global bir ivme kazandırdılar. Montessori çalışması böylece binlerce çocuğun hayatlarına dokunarak büyüdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.