enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Sarayköyspor Başkanı ‘Ekundayo’ Hakkında Konuştu

Denizli Süper Amatör Lig’de mücadele eden Yeşilköyspor ile Sarayköyspor arasında oynanan müsabakanın 35. dakikasında Sarayköyspor’un Nijeryalı forvet oyuncusu Mawodayo Ebenezer Mawoyeka kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yaşananların ardından Sarayköyspor Kulübü Başkanı İsmail Tekgül, açıklamalarda bulundu. 

Sarayköyspor Başkanı ‘Ekundayo’ Hakkında Konuştu

Sarayköyspor’un Nijeryalı forvet oyuncusu Mawodayo Ebenezer Mawoyeka kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Yaşananların ardından Sarayköyspor Kulübü Başkanı İsmail Tekgül, açıklamalarda bulundu.

Ekundayo‘nun 2010 yılında sığınmacı olarak Türkiye’ye geldiğini, ilk olarak Samsun’da yaşadığını daha sonra ise İstanbul’a gelerek burada halı saha turnuvalarına katıldığını belirten Sarayköyspor Kulübü Başkanı İsmail Tekgül, “Topkapı’da Afrika asıllı oyuncuların düzenlediği halı saha turnuvasına katılmış. Burada da bir iş adamı tarafından keşfedilip lisansı çıkarılıyor. Oyuncumuz lisansının çıkmasının ardından Türkiye’nin çeşitli kulüplerinde futbol oynamış. En son Ardahanspor’da oynadıktan sonra biz kulübümüze transfer ettik” dedi.

Sarayköyspor Kulüp Başkanı İsmail Tekgül

“İSTANBUL’DA KİLİSE TÖRENİ DÜZENLENECEK”

Oyuncunun herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını aktaran Başkan Tekgül, müsabaka sırasında oyuncunun kendini yere bıraktığını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini kaydetti. Başkan Tekgül, oyuncunun kuzenlerinin Nijerya’dan Türkiye’ye gelmeleri için gerekli vize işlemlerinin kendileri tarafından halledilmeye çalışıldığını belirterek, “Biz yakınlarının Türkiye’ye gelmeleri için konsoloslukla irtibat halindeyiz. Oyuncumuzun ailesi İstanbul’daki Afrika Ülkeler Federasyonu üyeleriyle Denizli’ye gelecekler. Buradan cenaze işlemleri yapılacak. Öğrendiğimiz kadarıyla İstanbul’da kilisede bir tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeyi Nijerya’ya göndereceğiz. Oyuncumuzun babası şu an İrlanda’da ve durumu iyi değil, o da çarşamba günü Denizli’ye gelecek. Nijerya’dan da iki tane yakını gelecek. Burada kendileriyle ilgileneceğiz” diye konuştu.

“AİLESİNE PARA GÖNDERİYORDU”

Oyuncunun ailesine para yardımı yaptığını da aktaran Başkan Tekgül, kulüp olarak büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, “Afrika’dan kalkmış Türkiye’ye gelmiş, ülkesinden ve ailesinden kopmuş ekmek parası peşinde. Bu ayrı bir üzüntü bizim için” dedi. Öte yandan oyuncunun oynadığı bir maçın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Mawoyeka’nın takımının geliştirdiği bir atakta gol attığı ve sonrasında oyuncu arkadaşlarıyla gol sevinci yaşaması yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.