enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Sene Başı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sene Başı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
07.10.2017
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında ilçe milli eğitim müdürleri,  Merkezefendi ve Pamukkale İlçesi okul müdürleri toplandı.

Pamukkale Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Maarif Müfettişleri Başkanı Erol Al, Müdür Yardımcıları Şener Bayram ve Hüseyin Başgün, Şube Müdürleri Mustafa Vural, Azmi Koçoğlu ve Şaban Altınsuyu ve 19 ilçe milli eğitim müdürü ile Merkezefendi ve Pamukkale İlçesi okul müdürleri hazır bulundu.

 

Eğitim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Müdür Oğuz konuşmasında “Hedefimiz ilimiz eğitim öğretimini üst seviyelere çıkarmaktadır. Geleceğimiz olan yavrularımızın; akademik yönün yanı sıra kişisel gelişim ve sosyal değerler yönünden de iyi yetişmeleri büyük kazanımdır. Öğrencileri kitap okumaya teşvik ediniz. Bunlar çocuklarımıza katabileceğimiz en önemli değerlerdir.

 

İl Olarak 16 Kitap Yazıyoruz

 

Bakanlığımız müfredatta  devrim niteliğinde yenilikler yaptı. Müfredat tanıtımını velilerimize de bire bir yapmaktayız. Eğitim öğretim yılı başında tüm öğretmenlerimizle tanıtım çalışmalarını yaptık. Bundan sonra da öğretmenlerimiz velilerimize aktaracaklar. İl olarak yeni müfredata göre 16 ders ve öğretmen kılavuz kitabını yazıyoruz. İlimiz için gurur verici bir durumdur.

 

Madde ve Teknoloji Bağımlılığı Çağımızın Hastalığı

 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında; Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam konularında tüm öğrenci ve velilerimiz eğitimden geçirilmiştir. Geçen eğitim öğretim yılında olduğu gibi çağımızın hastalığı olan madde ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarımı devam edecektir.

 

Denizlili çocuklarımız değerlerinin farkında

 

Milli ve manevi değerlere sahip, sorumluluk ve inisiyatif alabilen, yenilikçi ve gelişime açık nesil yetiştirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan EDEP(Eğitimde Değerler Eğitimi Programı); okullarda “saygı, vatanseverlik, demokrasi, sorumluluk, sabır, adalet, çalışkanlık ve empati” temaları altında işleniyor. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuklarımızın zengin kültürleri ve değerlerinin bilinciyle büyüdüklerini rahatlık söyleyebiliyoruz.

 

Tekli Eğitime Geçiş Sürecinde Hızımızı Hiç Kesmiyoruz

 

Ülke genelinde tekli eğitime geçiş çalışmaları başlandığında ilimizde 88-89 okulumuz ikili eğitim yapıyordu. Bugün bu rakam 11’e düşmüştür. İnşaatı devam eden ve yapımı planlanan okullarımızla önümüzdeki yıllarda tamamen tekli eğitime geçişi hedeflemekteyiz.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığım sürede hayırseverlerimiz ile toplamda 301 protokol imzalandı. Bunlarda yaklaşık olarak en az 80 tanesi anahtar teslimi protokollerdir.

 

Bakanlığımız tarafından “Kurum Standartları Analizi” yayınlandı. Her okul ve kurum kendi değerlendirmesini yapacak. Böylelikle okul kurumların durumları bakanlıkça analizi yaparak daha dinamik yapıda kurumlarımız değerlendirilecektir.

 

Bir Öğrenciyi Kazanmak Ülkeyi Kazanmaktır

 

Çağımızda hala en büyük sorunlardan birisi de şiddet gören çocuklar. Bu konunun en iyi teşhis edileceği yerlerin başında da okullarımız gelmektedir. Şiddet olayı olduktan sonra yapılacak çalışmanın çok bir değeri kalmıyor. Önemli olan o şiddet olayına daha önceden önlem alabilmektir. Bir öğrenciyi kazanmak ülkeyi kazanmaktır.” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından müdür yardımcıları ve şube müdürleri; yapılan çalışmalarda ve mevzuat uygulamalarında farklılık oluşmaması açısından bilgilendirmelerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.