enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,8984
EURO
37,6144
ALTIN
2.816,89
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Çok Bulutlu
31°C

Sığınmacı ve Mülteciler için neler yapılıyor?

Sığınmacı ve Mülteciler için neler yapılıyor?
20.06.2017
A+
A-

Dünya üzerinde ve özellikle Ortadoğu’da süren savaşlar ve kaos ortamları pek çok insanı vatanlarından ayrılmak zorunda bırakıyor. Geleceği belirsiz bir yolculuğa sürüklenen bu vatandaşlar nispeten güvenli bölgelere yerleşiyorlar.

Kendi başlarının çarelerine bakmaya çalışan mülteciler için girişimlerde bulunan, onları desteklemeye çalışan kurum ve kuruluşlar da var.

Bugün 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü. Egeyön TV ve denizlidedahaber.com olarak sığınmacı ve göçmenler ile ilgili “Denizli’de durum ne ve neler yapılıyor ?”u sizler için haberleştirdik.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Denizli Temsilciliği yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz röportajda göçmen ve sığınmacılar için yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

1995 yılından bugüne hizmet veriyor

Dernek görevlilerinde Derya Cabbar derneğin kuruluşunu ve bilgilerini aktardı. Cabbar, ” Denizli’de 2 tane ofisimiz var. Biri tanesi çok yönlü destek merkezi, bir diğeri saha ofisi diye nitelendirdiğimiz küçük ofisimizle hizmet veriyoruz. SGDD- ASAM bağımsız, tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir kurum olarak 1995 yılında Ankara’da kuruldu. SGDD-ASAM, mülteci ve sığınmacıları sahip oldukları haklar ve erişebilecekleri hizmetler hakkında bilgilendiriyor ve destek veriyor’ dedi.

Dernek Görevlilerinden Süleyman Aytekin Derneğin faaliyetlerini anlattı. Aytekin ” Biz burada öncelikle Türkiye’de ve Denizli’de olan sığınmacılara ve mültecilere destek veriyoruz. Biz sığınmacılar ve mültecilerin temel hak ve hizmetlere ulaşmalarını kolaylaştırıcı her türlü psiko-sosyal destek ve sağlık konusunda danışmanlık gibi aktiviteler yapıyoruz. Bu kapsamda çok yönlü destek merkezinde iki saha çalışanı ve bir sağlık eğitmeni ile faaliyet gösteriyoruz. Avrupa Birliği Projesi kapsamında 2016 Mart ayından bu güne faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Egeyön Tv olarak 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek bu sosyal konuda duyarlılık yaratmak istedik. Türkiye’de sığınmacılar ve göçmenlere verilen destekler hakkında detaylı bilgiyi videoda bulabilirsiniz!

SGDD – ASAM Nedir?

 Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), bağımsız, tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir dernek olarak, Türkiye’de yaşayan mülteci ve sığınmacılara yardım etmek amacıyla 1995 yılında Ankara’da kuruldu.

Kurulduğu günden bu yana mülteci ve sığınmacıların hak ve hizmetlere erişimleri konusunda sosyal ve hukuki destek veren, psiko-sosyal destek sağlayan, sosyal yaşama uyum sağlamaları amacıyla çeşitli kurslar ve faaliyetler düzenleyen SGDD, bugün 55 ilde 70’i aşkın ofisi ile Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

SGDD, dil, din, cinsiyet, ırk, cinsel yönelim ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin tüm sığınmacı ve mülteci gruplarına hizmet sunuyor.

2016 yılında Atina’da da ilk yurt dışı temsilciliğini açan SGDD, 20 yıllık deneyimi ile Türkiye dışında yaşayan mülteci ve sığınmacılara yardım etmeyi hedefliyor.

SGDD bünyesinde çalışan sosyal çalışmacılar, saha çalışanları, psikologlar, sağlık eğitmenleri, tercümanlar, avukatlar, uyum uzmanları, engelli uzmanları, dil ve beceri eğitmenleri, gönüllüler, mobil saha ekipler; yerel otoriteler, Birleşmiş Milletler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak mülteci ve sığınmacıların hak ve hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamayı amaçlıyor.

SGDD ayrıca, mülteci ve sığınmacılara ilişkin toplumsal farkındalığı artırmak, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasındaki iş birliği ve iletişimi güçlendirmek amacıyla da uluslararası ve ulusal düzeyde toplantılar ve konferanslar gerçekleştiriyor.

SGDD, Türkiye’de “sığınmacı” kavramını adında barındıran ilk dernek olma özelliğini taşıyor!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.